Artikeln innehåller reklamlänkar

Kenza Zouiten till sjukhus efter händelsen: ”Jättenojig”

Höggravida Kenzas oro

Höggravida Kenza Zouiten Subosic beräknas föda om bara någon vecka. I podcasten Kenza & Dani - När livet händer berättar hon nu om en händelse som inträffade tidigare i veckan och ledde till att hon fick åka till sjukhuset.

Det var tidigare i år som influencern och entreprenören Kenza Zouiten Subosic, 28, avslöjade att hon och maken Aleksandar ”Aleks” Subosic, 34, väntar sitt första barn. Sedan dess har Kenza uppdaterat sina följare dagligen om hur hon och bebisen mår. I ett nytt avsnitten podcasten Kenza & Dani – När livet händer berättar bloggerskan att hon har haft det tufft de senaste veckorna.

– Jag har verkligen mått riktigt dåligt de senaste dagarna, säger Kenza Zouiten.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Om bara några veckor beräknas Kenza föda sonen och nu börjar hennes kropp känna av att det snart är dags.

– Jag har fruktansvärt svårt att sova på natten nu. Jag kan inte hitta en position som är skön att sova i och jag har så fruktansvärt ont i min bröstkorg, säger hon.

Ett annat problem som Kenza har börjat märka av är att hon stundtals får väldigt ont i huvudet.

– Jag har ju haft migrän. Det har kommit tillbaka. Jag har sluppit det de senaste veckorna men min teori är att nu inför förlossningen så är hormonnivåerna väldigt höga och jag tror att det är därför som jag har börjat få de här migränattackerna igen.

Höggravida Kenza Zouitens oro efter migränanfallet

Kenza Zouiten berättar vidare att det migränavfall hon drabbades av tidigare i veckan höll i sig i två dygn. Hon bestämde sig därför för att kontakta en barnmorska och kolla läget.

– Folk började skriva till mig att ”du kanske ska kolla upp så att det inte är havandeskapsförgiftning”, för då kan man tydligen få migrän och att det flimrar för ögonen. Jag blev jättenojig.

Havandeskapsförgiftning är när man får för högt blodtryck under graviditeten. Tillståndet kan leda till att barnet växter dåligt och om vila inte hjälper kan mamman behöva föda barnet tidigare än beräknat.

När Kenza ringde till förlossningen och berättade om sina besvär bad de henne komma in till sjukhuset.

– Då vart jag fett stressad, jag packade bb-väskan.

Väl på sjukhuset fick Kenza lämna ett urinprov för att se om hon hade drabbats av havandeskapsförgiftning. Flertalet kontroller senare fick hon reda på att allt verkade stå rätt till och tillsammans med maken Aleks kunde hon åka hem igen.

– Det gick bra i alla fall. Det jag fick höra var att jag bara hade vanlig migrän, säger Kenza Zouiten i podden.

LÄS MER: Följarnas varning efter gravida Kenzas beslut: ”Var försiktig”

LÄS MER: Kenza Zouitens ursäkt efter sjukhusbilden: ”Är ledsen”

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Johan Jeppsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN