LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Höggravida Amanda Schulman i tårar: "Jag ångrar mig"

11 apr, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Amanda Schulmans förra förlossning blev ett trauma. Nu är profilen rädd att föda barn igen – och i "Fredagspodden" bryter hon ihop i tårar. – Jag sa till Alex i går att "jag har ingen lust att ha barn längre, jag ångrar mig, varför ska jag ha ett barn till?", säger hon i podcasten.
Annons

Höggravida entreprenören och podcast-profilen Amanda Schulman, 36, väntar sitt tredje barn tillsammans med maken  Alex Schulman, 41. I oktober avslöjade paret att de ska få en liten pojke till våren. Men graviditeten har inte bara varit en glädjefylld längtan hittills. I podcasten “Fredagspodden” berättar Amanda Schulman nu om sin skräck inför att föda barn igen. Förra veckan drabbades hon av ett sammanbrott, där hon satt och grät ensam i sitt badkar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag grät så mycket igår. Jag grät i badet. Alex fick sitta bredvid. Han kom in i badrummet, den stackaren, och bara ”gråter du?”. Då satt jag i badet och storgrät, säger hon i podcasten.

Anledningen är att Amanda blev rädd efter sin andra förlossning för fyra år sedan, när dottern Frances föddes. Orsaken till traumat var att förlossningen gick extremt snabbt och dottern var ute på 25 minuter efter första värken. Av den anledningen har Amanda också fått höra av sin barnmorska att hon kan behöva vara beredd på att det blir en hemmaförlossning, där Alex kan behöva hjälpa till med att förlösa henne, om det går lika snabbt när det tredje barnet ska komma till världen.

Annons

I “Fredagspodden” berättar Amanda att hon också suttit och gråtit hos sin barnmorska och börjat tänka att hon inte kommer att klara av att föda fram sitt kommande barn.

– Jag har ju fött två barn… Ändå är det som att min förra förlossningen har gjort att jag har förlorat tron på mig själv. Jag tror inte jag kan föda ett barn. Det är hela problemet. Jag ska inte gråta mer nu, men… Jag ser mammor på stan och tänker ”hur fick de ut den här bebisen?” Jag kan inte förstå hur det ska gå till, säger hon och fortsätter:

– Jag sa till Alex i går att “jag har ingen lust att ha barn längre, jag ångrar mig, varför ska jag ha ett barn till?”. Jag tänkte att “det här kommer aldrig att komma ut”.

När hennes syster och podcastpartner Hannah Widell, 41, säger att Amanda var bäst i hela världen när hon födde Frances för fyra år sedan, så brister det åter. Amanda bryter ihop i tårar och gråter även i podcasten.

– Det var det jag inte kände. Förlåt. Nu kommer tårarna igen, säger hon.

Vi hejar på dig, Amanda, och tänker på dig!

Foto: IBL

 

Annons