ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Zetterbergs nya liv med frun Emma efter karriären: ”Fullt upp”

16 feb, 2023 
Daniel Sörensen
Henrik Zetterberg om livet i Sverige med frun Emma Andersson och deras gemensamma verksamhet.
Han är en av få som vunnit OS-guld, VM-guld och Stanley Cup.
I dag ser ishockeylegendaren Henrik Zetterbergs liv helt annorlunda ut – fokus ligger nämligen på projekten med kända frun Emma.
– Det är fullt upp!, säger han till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”Brand logo
Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”

2002 flyttade Henrik Zetterberg, bördig från Njurunda utanför Sundsvall, till amerikanska storstaden Detroit. Under 15 säsonger i stadens NHL-lag Red Wings lyckades 42-åringen vinna åtråvärda Stanley Cup. Dessutom förgylldes karriären av både OS- och VM-guld med Tre Kronor.

Fyra år efter flytten till USA träffade Zetterberg den kända före detta Robinson-vinnaren Emma Andersson, 43. 2010 gifte sig paret i Brunnby kyrka utanför Ängelholm under ett bröllop som varade i tre dagar. 2015 föddes deras son Love, 7.

Henrik Zetterbergs och Emma Zetterbergs (f.d. Anderssons) bröllop efter drygt fyra år tillsammans.
Henrik Zetterbergs och Emma Zetterbergs (f.d. Anderssons) bröllop efter drygt fyra år tillsammans.

– Jag var mitt uppe i min karriär här i Stockholm. När jag träffade Henrik var det ett stort beslut att ge upp allting. Att pausa det och satsa på kärleken. Jag har aldrig ångrat det, har Emma, som gick från att vara känd till att bli okänd hockeyfru i ett främmande land, tidigare sagt till P4 Extra.

Annons

Paret har verksamhet ihop sedan 2020

Henrik Zetterbergs karriär på is avslutades 2018 efter att han dragits med flera allvarliga skador i ett par år. 2019 flyttade de hem till Sverige igen – då blev det inte till ”Zätas” hemort utan till Ängelholm, där Emma är uppvuxen. Villan på drygt 300 kvadratmeter i den skånska staden är familjens bas.

I samma veva bytte paret karriär och bransch helt och hållet. De öppnade nämligen en baguetteria i Mölle hamn, på natursköna Kullahalvön, 2020 och driver fortfarande verksamheten tillsammans. De har även haft ett sommarhus i Mölle tidigare, men sålde det för 28 miljoner för två år sedan.

Zetterbergs baguetteria i Mölle, ett sommarparadis för den macksugne.
Zetterbergs baguetteria i Mölle, ett sommarparadis för den macksugne.

– Vi hade varit i Sverige över sommaren och skulle åka tillbaka till Detroit när vi fick höra att kommunen här erbjöd folk att friköpa tomterna i hamnen för att göra något vettigt av dem. Tiden för att anmäla sig gick ut dagen därpå och man var tvungen att lämna in affärsidé och ritningar och jag bara: ”Ta det lugnt! Gör ingenting! Vi har en sjukt bra idé” och jag skrev ner den och lämnade in den samma dag och den gick hem. De tyckte det var en bra idé, har Emma tidigare berättat för Expressen.

Annons

Henrik Zetterberg: ”Involverad i en massa grejer”

När tidningen träffade Henrik Zetterberg i Gävle i samband med Börje Salmings hyllningsmatch ”Game for Börje” som ägde rum förra helgen berättade den tidigare landslagsforwarden mer om vardagen på hemmaplan.

– Det är fullt upp! Jag är involverad i en massa olika grejer. Framför allt är det härligt att få vara hemma i Sverige nära familj och vänner, säger han till Expressen.

Henrik Zetterberg i ”Game for Börje” där han representerade Tre Kronor Legends i matchen mot Toronto Maple Leafs Alumni.
Henrik Zetterberg i ”Game for Börje” där han representerade Tre Kronor Legends i matchen mot Toronto Maple Leafs Alumni.

Förra året öppnade de en filial till sin baguetteria i Båstad. Dessutom finns huvudkontoret i Ängelholm, dit man även kan beställa och hämta ut mat. Men i nuläget finns inga planer för ytterligare expansioner av verksamheten.

– Just nu är vi nöjda med de två ”locations” vi har i Mölle och Båstad. Vi öppnade i Båstad i somras så det blir år nummer två där nu och år nummer tre i Mölle, säger Zetterberg.

FOTO: Andreas Hillergren/Aftonbladet/TT, Christian Örnberg/Expressen/TT, Christine Olsson/TT

Annons