TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Emma Zetterbergs väg från Robinson till hockeyfru och nya karriären: ”Tufft”

21 nov, 2022 
https://image.hant.se/image-8821053?imageId=8821053&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Sarah Rätzer
Emma Andersson, Emma Zetterberg pussar maken Henrik Zetterberg på kinden och Emma Zetterberg i dag.
Emma Zetterberg blev Robinson-Emma med hela svenska folket i början av 00-talet och hade flera tv-program och släppte musik.
Men när hon träffade NHL-proffset Henrik Zetterberg försvann hon från rampljuset.
– Vips så var allt borta, säger Zetterberg som i dag har en helt annan, lite oväntad karriär.
Annons
Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”Brand logo
Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”

Det var i tv-programmet Expedition Robinson 2001 som Emma Andersson, 43, numera Zetterberg slog igenom med buller och bång. Hon var även med i allstarversionen 2003 där hon kammade hem hela tävlingen. Där blev hon tillsammans med deltagare Mille Lansburgh men deras förhållande avslutades bara ett kort tag efteråt efter en otrohetsskandal.

Efter vinsten i Expedition Robinson fick hon flera erbjudanden. Hon blev programledare för Kanal 5-programmet Dolce Vita som handlade om rika personers lyxliv. Hon fick även det egna programmet Emmas värld där hon semestrade på olika platser med olika kändisar och dessutom egna matlagningsprogrammet À la Emma.

Emma Andersson var mitt uppe i en spirande karriär när hon träffade NHL-proffset Henrik Zetterberg, 42, 2006. De träffades genom hockeyspelaren Kenny Jönsson, som precis som Emma är från Ängelholm. Emmas och Kennys föräldrar känner nämligen varandra väl och Kennys mamma brukade passa Emma när hon var liten.

Annons

Tvingades välja: ”Ett stort beslut att ge upp allting”

Henrik Zetterberg spelade då i Detroit Red Wings i USA och Emma tvingades välja mellan karriären i Sverige och kärleken har hon berättat i en intervju med P4 Extra.

– Jag var mitt uppe i min karriär här i Stockholm. När jag träffade Henrik var det ett stort beslut att ge upp allting. Att pausa det och satsa på kärleken. Jag har aldrig ångrat det, säger Emma som gick från att vara känd till att bli okänd hockeyfru i ett främmande land.

– Mina första fyra år var jättetuffa i USA. Det var så konstigt, här hade jag ett mål, mitt gäng som jag jobbade, reste och filmade med. Vips så var allt borta. Då kände man sig lite vilsen. Det tog mig ett gäng år, fyra, fem, att landa i det. Vem är jag här? Är jag bara en hockeyfru? Det var tufft, säger hon till P4 Extra.

Annons

Om att bli lämnad som mamma: ”Jätteensam och rädd”

2010 gifte sig paret i Brunnby kyrka utanför Ängelholm under ett bröllop som varade i tre dagar. Fem år senare fick de sonen Love.

De första veckorna som nybliven mamma gick bra men Emma har tidigare berättat att hon fick en chock när Henriks träningssäsong började och hon blev lämnat själv med sonen.

– Det var en verklighetskäftsmäll för mig. Vips så var Henrik borta sex dygn i sträck och jag kände mig jätteensam och rädd. Allt var så nytt och jag kände mig väldigt sårbar, har Emma berättat för tidningen Mama.

Nya ovanliga karriären: ”Bra idé”

Hösten 2018 avslutade Henrik Zetterberg som karriär på grund av problem med skador och året efter flyttade familjen tillbaka till Sverige igen. De köpte en stor villa på 300 kvadratmeter i Ängelholm.

Annons

Båda bytte även karriär helt och hållet. Paret öppnade nämligen en baguetteria i Mölle hamn utanför Ängelholm.

– Vi hade varit i Sverige över sommaren och skulle åka tillbaka till Detroit när vi fick höra att kommunen här erbjöd folk att friköpa tomterna i hamnen för att göra nåt vettigt av dem, berättar Emma och fortsätter

– Tiden för att anmäla sig gick ut dagen därpå och man var tvungen att lämna in affärsidé och ritningar och jag bara: ”Ta det lugnt! Gör ingenting! Vi har en sjukt bra idé” och jag skrev ner den och lämnade in den samma dag och den gick hem. De tyckte det var en bra idé, berättar Emma för Expressen.

Det verkar gå bra för företaget för sedan starten 2020 har de öppnat två ytterligare baguetterior, en i centrala Ängelholm och en i Båstad som öppnade tidigare i år.

Under torsdagens Tidernas hockeygala i SVT syntes både Emma och Henrik Zetterberg i bild under de stående ovationerna för hockeylegendaren Börje Salming.

FOTO: TT/SVT

Annons