LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Schyffert tvingas ställa in - efter sjukdomsbeskedet

11 sep, 2022 
Henrik Schyffert
Henrik Schyffert har många järn i elden och är just nu ute på sin stand-up turné.
Men nyligen skulle komikern gigga i Sundsvall och fick då tyvärr ställa in – på grund av ett sjukdomsbesked.
Läs mer här!
Annons
Rickard Olsson om BingolottoBrand logo
Rickard Olsson om Bingolotto

Komikern, manusförfattaren och programledaren Henrik Schyffert, 53, är en av Sveriges största komiker. Han har skapat några av landets största humorsuccéer och är ständigt aktuell.

Men det är inte bara det ovannämnda som komikern sysslar med. Han driver också en framgångsrik podd med flickvännen, komikern och tv-profilen Nour El-Refai, 34. Hösten 2019 fick paret sitt första gemensamma barn, sonen Sami, 2. I deras podd pratas det om just livet med barn men också en hel del annat.

Henrik Schyfferts glädjande besked – börjar med stand-up igen

Nyligen kunde vi mötas av det glädjande beskedet att Henrik Schyffert hade börjat med stand-up igen efter fyra och ett halvt år borta från rampljuset. I ett inlägg på Instagram avslöjade komikern beskedet och berättade varför han valde att sluta med stand-up.

”Det var inte kul att köra standup längre. I 18 år hade jag tragglat runt 4ggr i veckan och testat material i Katrineholm och försökt få tyst på fyllon i Värnamo. År ut och år in av försenade tåg, stenhårda sängar på hotell Ibis i Robertsfors och konstant ångest över biljettförsäljning, recensioner, materialbrist och ”fan va bra det verkar gå bra för den där Al Pitcher just nu”. Så i maj 2018 gjorde jag mitt sista gig. Jag måste pausa. Jag tänkte att jag skulle vila från standup i nån månad. Eller två. Det blev fyra och ett halvt år. Vi fick barn. Jag gjorde långfilm och det blev pandemi. Och det va jävligt skönt.”, skriver han och fortsätter berätta om premiärkvällen:

”Men ikväll så klev jag på igen. 11 vingliga minuter om ett inkontinensskydd på Norra Brunn med Rheborg, Elin och Carl Stanley och jag var inte bra nånstans. Men jag GJORDE det. Så nu ska jag försöka få ihop en rolig timme igen… för standup är… som Dickens sa… The best of times and the worst of times. Så nu gör vi det här”

Henrik Schyffert tvingas ställa in - efter sjukdomsbeskedet

Men nyligen var det dags för återigen ett stand-up gig och denna gång i Sundsvall. Enligt showens hemsida skulle en fantastisk rolig kväll utlovas i humorns tecken. Men det blev inte en sån rolig kväll för Sundsvallsborna – humorshowen blev tyvärr inställd. Det var i en Instagram-story som Henrik Schyffert delade med sig av det tråkiga beskedet.

”Sundsvall! Kvällens gig tyvärr inställt pga sjukdom. Återkommer med nytt datum”, skrev han på Instagram.

Henrik Schyffert
Screenshot från Henrik Schyfferts Instagram.

Vad tråkigt! Vad detta sjukdomsbesked nu rör sig om är fortfarande oklart, men vi hoppas att komikern är snart tillbaka på scenen igen!

Foto: INSTAGRAM, TT

Annons