LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Henrik Lundström om svåra spelmissbruket: ”Man ljuger och ljuger”

25 mar, 2024 
Henrik Lundström har talat öppet och ärligt om sitt tidigare spelmissbruk.
I en intervju med Hänt berättar Henrik hur han mår idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ondskan-skådespelaren Henrik Lundström om sitt missbruk: ”Återfall tre gånger”Brand logo
Ondskan-skådespelaren Henrik Lundström om sitt missbruk: ”Återfall tre gånger”

Den kända skådespelaren Henrik Lundström har flera framgångsrika filmer på cv:et. Bland annat filmen Ondskan som än idag är en stor favorit bland tittarna. Henrik arbetar än idag som skådespelare men kör även på som dj.

Henrik Lundström om svåra spelmissbruket

Men Henriks privatliv har inte alltid varit enkelt. Henrik hade tidigare ett spelmissbruk och spelat bort hundratusentals kronor. I en intervju med Hänt tar Henrik oss tillbaka till stunden då hans spelmissbruk startade.

– Som många andra gillar jag sport och fotboll framför allt, jag gillar att spela på saker. Sen tyckte jag att det blev för tråkigt att spela på för små summor, så jag spelade för större och större summor. För att det måste trigga, det måste hända något.

Henrik berättar vidare att allt blev för mycket och han hamnade i en dålig ekonomisk sits. Han slutade då med att spela och tänkte att allt var lugnt.

Henrik Lundström om måendet idag – efter återfallen

– Precis som alla missbruk med alkohol och allt möjligt så får man inte slappna av, så jag har haft återfall tre gånger. Det är inget att skämmas för, det man gör är att man blir mer och mer försluten. Man pratar inte med någon inte ens sina bästa vänner vet om det här. Man bara ljuger och ljuger sen vill man inte vara med folk. För då vill man bara tänka på spel. Så man blir mer och mer tråkig, och tänker det här är inte intressant för jag vill bara tänka på vad jag ska spela på.

När var sista gången?

– Ett och halvt till två år sen.

Henrik berättar att det handlar om ganska stora summor. Under en lång tid gick han och pratade med någon för sitt missbruk. Men inte längre då han är på en bra plats idag.

FOTO: Magnolia Pictures/Courtesy Everett Collection/TT, Mikaela Landeström/TT

Annons