LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Dorsin om oron kring sonens skådespelarkarrirär

17 dec, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Henrik Dorsin är en av gästerna i "Hellenius hörna", där får han även sällskap av sonen Frank Dorsin som är i början av sin skådespelarkarriär. Någonting som Henrik både är glad och orolig över.
Annons

 Henrik Dorsin, 40, har tagit sig in i hela svenska folkets hjärtan, både som komiker och skådespelare. Han har belönats med priser och syns på både tv-apparater och vita dukar. Henrik är ständigt aktuell och har nu fört detta vidare till sin son Frank Dorsin som har en av rollerna i succéserien “Bonusfamiljen”. När Henrik gästar “Hellenius hörna” får han frågan om vad han tycker om att sonen går i samma fotspår som han själv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag ska helt ärligt säga att jag var inte sådär odelat “hurra vad roligt” för man vet ju själv vad det är för en värld som han hamnar i och det är en värld som är väldigt speciell och annorlunda, den kan vara ganska ensam särskilt för barn, säger Henrik i programmet.

Henrik pratar om att all den uppmärksamhet man får som skådespelare kan skapa en skev verklighetsbild.

– Det är en vuxen värld att vara i tv- och filmsammanhang och man blir ompysslad av folk som jobbar för att skapa en bra produkt. Man får uppmärksamhet och på vissa finare produktioner, som Solsidan till exempel, då blir man hämtad med bil på morgonen så kör de ut en till inspelningen, berättar han.

Annons

Henriks fru Hanna Dorsin arbetar också som skådespelare, därför vill han inte att sonen ska titta på deras karriärer och tro att det är verkligheten.

– Eftersom han är uppvuxen med mig och min fru som är skådespelare,  han ska inte titta på oss egentligen utan på sin farmor. För hon har jobbat på kommun, säger Henrik och fortsätter:

– Det är den verkliga världen, man går upp tidigt på morgonen och man tar sig själv till sitt jobb och det handlar om att vara en bra människa.

Frank kommer sedan in och gör dem sällskap i studion och då berättar han vad pappa Henrik sagt till honom om skådespelaryrket.

– Han har framförallt sagt att bara för att man syns och alla vet vem man är och så ska man inte tro att man är någonting extra, säger Frank.

Varpå Henrik flikar in och berättar att han är stolt över sin son, men att man måste komma ihåg att ingen är mer värd än någon annan.

– Du är alltid något extra för mig, men alla människor är lika mycket värda och bara för att man syns i tv så är man inte en bättre person som ska ha mer grejer och gå före i kön, avslutar han.

Foto: IBL, Tv4

 

Annons