Här fastnar David Hellenius i hissen: ”Vi tänkte fira jul”

Vad gör man om man är en uppskattad tv-personlighet och fastnar i en hiss en snöig vinterdag i mitten av december 2017? Jo, man startar givetvis en livesändning på Instagram.

Den alltid lika uppskattade programledaren, och Instagram-humoristen, David Hellenius, 43, har skapat skrattfest för sina följare – igen. Den här gången efter att han fastnat i en hiss – och beslutat sig för att ”gå live” på Instagram.

Efter ett besök hos sin revisor var han på väg ned i källaren med de, får vi gissa, rätt trista årsredovisningspärmarna då ”olyckan” är framme. Hissen har stannat på våning noll, grinden till hissen har gått i lås hindrar Hellenius från den fria ytan, och världen, hissen.

Hellenius ser givetvis det komiska i situationen och bestämmer sig för att låta sin Instagram-följare få ta del av hissdebaclet. Han försöker trycka på hissens nödsignalsknapp, utan respons.

”Nödtelefonen ringer automatiskt upp larmcentralen, står det”, säger han men tvingas snabbt konstatera: ”Nähä, verkar inte funka”.

Bland ivriga – påhejande –  livekommentarer märks bland andra Marie Serneholt, 34, som skickade en ballong-emoji. Föga till hjälp för David dock, då en ballong knappast hade hjälp programledaren ur den prekära hissituationen

En okänd person dyker därefter upp upp bakom gallret. David frågar om hon bor där. Kvinnan svarar att hon är från Polen och går istället upp för trappen. Mitt i förvirringen inser Hellenius att den där nödsignalsknappen, ja den ska man ju trycka in minst femton sekunder. Han pushar knappen till ett öronbedövande tjut, varpå Renée Nyberg, 51, Davids fru, dyker upp utanför hissen. Kvinnan som gick uppför trappen är också tillbaka.

David försöker berätta att han varit hos revisorn, men kommer inte riktigt på vad det heter på engelska ”accountant, heter det så? frågar han Renée. Rätt David, så heter det.

Han får därefter kontakt med larmcentralen och berättar att han befinner sig på Observatoriegatan.

”Har du någon mobiltelefon framför dig?”, frågar personen som mottagit larmsamtalet.

”Det går inte, jag sänder live här”, svarar Hellenius och tillägger:

”Hur långt tid kan det ta? Vi tänkte fira jul”.

Renée passar på att skicka en semi-syrlig passning till David.

”Lagom lägenhet för dig, du får plats”, säger hon.

David avslutar livevideon i ovisshet och tackar för allt stöd.

”Tack för stödet så här långt. Puss. Puss, puss, puss, puss, puss, puss”.

Hur det gick? Det vet vi inte, då David aldrig återkom med en uppföljning. Men vi både hoppas och tror att allt löste sig för Hellenius.

David Hellenius är enligt svenska folket Sveriges bästa manliga programledare. 

Han har lett program som Let's dance och Idol.

David Hellenius med frun Renée Nyberg

David Hellenius kan få de flesta att skratta. 

2017 vann både David Hellenius och hans kollega Tilde de Paula Eby Kristallen för bästa programledare. 

LÄS OCKSÅ: Tilde om hemliga kärleksrelationen med David Hellenius: ”Betydde inte så mycket”

LÄS OCKSÅ: David Hellenius och Renée Nyberg säljer sitt lyxhus

Foto: IBL, Instagram

 

SENASTE NYTT!