Helena Hysén har fått cancer

HELENA HYSEN

Helena Hysén har fått cancer.
Nu berättar hon om mardrömsbeskedet.
– Jag är inte beredd på att dö, säger Helena till Aftonbladet.

Helena Hysén och fotbollslegenden Glenn Hysén var ett av Sveriges hetaste kändispar en gång i tiden. Tillsammans har de barnen Alexander, Annie och Antonio.

Det har varit stormigt kring familjen Hysén den senaste tiden och efter deras egna serie Hyséns verkar det bara bli värre och familjemedlemmarna bråkade rejält. Det hela verkar cirkulera kring Glenn Hyséns nya relation med Camilla Lendott. Då paret under sommaren 2019 gifte sig valde barnen att inte dyka upp, förutom sonen Alexander som var på plats.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Helena Hysén om cancer-beskedet

Nu kommer ett otroligt jobbigt besked för Helena. Hon har nämligen fått cancer. I en intervju med Aftonbladet berättar Helena nu om hur hon fick det otroligt tuffa beskedet. Hon berättar att hon fick ta tag i det själv då hon till en början bara blev hemskickad av läkarna.

– Jag gjorde ytterligare en undersökning och test privat på Carlanderska här i Göteborg för en vecka sedan. I tisdags ringde läkaren och frågade om jag var själv och om jag satt ned. Då förstod jag direkt. Han sa att jag har en tumör på sköldkörteln och den är elaklakartad, säger Helena till Aftonbladet.

Helena berättade också att hon direkt kom på dåliga tankar och började förvänta sig det värsta tänkbara scenariot.

– Bara att höra ordet cancer är fruktansvärt och laddat och allt blev nattsvart. De ville att jag skulle komma dit dagen efter och jag funderade på alla frågor som kom upp. Ska jag dö nu? Jag fick sådan fruktansvärd dödsångest, jag är inte ens 60. Jag är inte beredd på att dö, säger hon.

Exklusivt
Bagges svåra kris efter sex år av kärlek: ”Sorgen är bottenlös”

Helena ska opereras

Det som händer nu är att Helena ska opereras för den elakartade tumören men hon har ännu inte fått någon tid för operation. Trots att den är elakartad är prognosen god enligt läkarna, men Helena är ändå aningen skeptisk.

Det var nämligen hon som upptäckte symptomen och tack vare att hon var på läkarna och upplyste om sina varningstecken så kunde de till slut hitta cancern.

– Från årsskiftet har jag gått upp tio kilo och det har med sköldkörteln att göra, den påverkar ämnesomsättningen. Jag har frågat om det flera gånger för jag äter inte annorlunda mot tidigare. Jag äter inte ris, pasta och mindre portioner så jag har förstått att det är något fel. Man känner sin egen kropp, men det är jobbigt att hela tiden behöva övertyga läkarna om att någonting är fel, säger Helena.

Nu hoppas Helena att tumören inte spridit sig och att tumören försvinner.

– De säger att det här kommer att bli bra, men jag känner att jag inte har fullt förtroende för sjukvården. Jag förklarade för dem att inom fyra veckor ska den här tumören vara väck. Bara tanken och vetskapen att jag har den här tumören inom mig gör att det kryper i kroppen.

LÄS OCKSÅ: Mammans dilemma med 10 år yngre pojkvännen – hårda kritiken

LÄS OCKSÅ: Pernillas kamp efter splittringen från Christian: “Panik”

FOTO: W. JÅMA NAINA HELEN/Aftonbladet/TT

Senaste nytt