LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Helena Hysén har fått cancer

16 okt, 2021 
HELENA HYSEN
Helena Hysén har fått cancer.
Nu berättar hon om mardrömsbeskedet.
– Jag är inte beredd på att dö, säger Helena till Aftonbladet.
Annons
5 svenska kändispar som gifte sig i hemlighetBrand logo
5 svenska kändispar som gifte sig i hemlighet

Helena Hysén och fotbollslegenden Glenn Hysén var ett av Sveriges hetaste kändispar en gång i tiden. Tillsammans har de barnen Alexander, Annie och Antonio.

Det har varit stormigt kring familjen Hysén den senaste tiden och efter deras egna serie Hyséns verkar det bara bli värre och familjemedlemmarna bråkade rejält. Det hela verkar cirkulera kring Glenn Hyséns nya relation med Camilla Lendott. Då paret under sommaren 2019 gifte sig valde barnen att inte dyka upp, förutom sonen Alexander som var på plats.

Helena Hysén om cancer-beskedet

Nu kommer ett otroligt jobbigt besked för Helena. Hon har nämligen fått cancer. I en intervju med Aftonbladet berättar Helena nu om hur hon fick det otroligt tuffa beskedet. Hon berättar att hon fick ta tag i det själv då hon till en början bara blev hemskickad av läkarna.

– Jag gjorde ytterligare en undersökning och test privat på Carlanderska här i Göteborg för en vecka sedan. I tisdags ringde läkaren och frågade om jag var själv och om jag satt ned. Då förstod jag direkt. Han sa att jag har en tumör på sköldkörteln och den är elaklakartad, säger Helena till Aftonbladet.

Annons

Helena berättade också att hon direkt kom på dåliga tankar och började förvänta sig det värsta tänkbara scenariot.

– Bara att höra ordet cancer är fruktansvärt och laddat och allt blev nattsvart. De ville att jag skulle komma dit dagen efter och jag funderade på alla frågor som kom upp. Ska jag dö nu? Jag fick sådan fruktansvärd dödsångest, jag är inte ens 60. Jag är inte beredd på att dö, säger hon.

Helena ska opereras

Det som händer nu är att Helena ska opereras för den elakartade tumören men hon har ännu inte fått någon tid för operation. Trots att den är elakartad är prognosen god enligt läkarna, men Helena är ändå aningen skeptisk.

Det var nämligen hon som upptäckte symptomen och tack vare att hon var på läkarna och upplyste om sina varningstecken så kunde de till slut hitta cancern.

– Från årsskiftet har jag gått upp tio kilo och det har med sköldkörteln att göra, den påverkar ämnesomsättningen. Jag har frågat om det flera gånger för jag äter inte annorlunda mot tidigare. Jag äter inte ris, pasta och mindre portioner så jag har förstått att det är något fel. Man känner sin egen kropp, men det är jobbigt att hela tiden behöva övertyga läkarna om att någonting är fel, säger Helena.

Annons

Nu hoppas Helena att tumören inte spridit sig och att tumören försvinner.

– De säger att det här kommer att bli bra, men jag känner att jag inte har fullt förtroende för sjukvården. Jag förklarade för dem att inom fyra veckor ska den här tumören vara väck. Bara tanken och vetskapen att jag har den här tumören inom mig gör att det kryper i kroppen.

FOTO: W. JÅMA NAINA HELEN/Aftonbladet/TT

Annons