LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Helena Bergströms ständiga oro – sjukdomarna som skakat familjen: ’’Livrädd’’

27 feb, 2024 
Maria Broberg
Skådespelaren Helena Bergström och regissören Colin Nutley är gifta sedan många år tillbaka.
Paret har barnen Molly och Tim Nutley tillsammans.
I tv-programmet Renées brygga berättar Helena om att båda barnen drabbats av svåra hälsoproblem.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Helena Bergström om dystra beskedet: ”Det var en kul upplevelse”Brand logo
Helena Bergström om dystra beskedet: ”Det var en kul upplevelse”

Helena Bergström, 60, är en av våra mest välkända skådespelerskor och regissörer. Hon är bland annat känd för att ha medverkat i Änglagård, Sista dansen, och Heartbreak Hotel.

På det privata planet är Helena gift med regissören Colin Nutley, 79, sedan många år tillbaka. Helena och Colin träffades under inspelningarna av Black Jack 1990. Då var Colin regissör för filmen och Helena spelade huvudrollen.

Paret har idag två gemensamma barn, Molly, 28, och Tim Nutley, 26. Colin har även sonen Daniel Nutley från en tidigare relation.

Helena har tidigare pratat öppet att hon står väldigt nära sin familj. När hon gästade tv-programmet Renés brygga i TV4 från 2021 berättade hon om oron som hon alltid burit på.

Helena Bergström om oron: ’’Funnits sedan jag var liten’’

Helena Bergström framstår ofta som en person med skinn på näsan som alltid står upp för det hon tycker är rätt. Men det finns också en annan sida hos henne som hon måste brottas med varje dag.

Annons

I tv-programmet Renées brygga avslöjar Helena för programledaren Renée Nyberg att hon allltid burit på en stor oro för sina nära och kära.

– Det har funnits sedan jag var liten, den här gnagande oron för nära och kära framför allt. Och det jobbar jag dagligen med, att försöka slippa det här påslaget av ”Vad gör de nu?”. Jag har ju vuxna barn, jag kan inte hålla på att ringa hela tiden, säger hon i programmet.

Helena Bergström har tidigare berättat att barnens tuffa start i livet har gjort att oron för dem har växt sig stark och är ständigt närvarande.

Helena Bergström om sjukdomarna som skakat familjen: ’’Livrädd att någonting ska hända’’

När Helena Bergströms och Colin Nutleys dotter Molly föddes var hon väldigt sjuk. Hon fick läggas i kuvös och det var osäkert om hon skulle klara sig.

Även sonen Timothy har haft det tufft, han lider av sjukdomen diabetes och behöver ta insulinsprutor på bestämda tider.

Annons

– Hör jag en ambulans så får jag ångest. Jag är livrädd att någonting ska hända mina närmaste, har Helena tidigare sagt till Hemmets journal.

För att hålla oron borta så har Helena funnit något som hjälper. I Renées brygga konstaterar Helena att hon inte kan kontakta barnen så fort oron slår till.

Istället har hon hittat andra sätt att hantera sina jobbiga känslor – genom teatern.

– När jag spelar en föreställning så vet jag att från och med nu och två, tre timmar framåt är jag i den världen. Då går jag in i den här personen som jag spelar. Och då kan det andra få försvinna.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Andreas Bardell/Aftonbladet/TT

Annons