LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Helena Bergström i terapi – barnen är orsaken: ”Vad händer nu?”

25 jun, 2024 
Elvira Reer
Helena Bergström lider av en stor oro för hennes nära och kära.
Nu berättar skådespelerskan att hon behövt gå i terapi för att hantera problematiken.
– Den kommer alltid vara en del av mig, säger Helena till Amelia.
Annons
Helena Bergström om dystra beskedet: ”Det var en kul upplevelse”Brand logo
Helena Bergström om dystra beskedet: ”Det var en kul upplevelse”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den ikoniska skådespelerskan Helena Bergström, 60, har vi sett i filmer som Änglagård, Sista dansen och Livet är en schlager. Under sin mångåriga karriär som startade redan 1978, har hon befäst sin ställning som stjärna både framför och bakom kameran.

Sedan lång tid tillbaka är Helena gift med regissören Colin Nutley, 80 år, och tillsammans har de barnen Molly, 29, och Timothy, 27. Utöver detta ingår en utökad familj som inkluderar bonussonen Daniel, 42, tillsammans med hans fru Sissela och deras barn Tom och Faye, som Helena står mycket nära.

Helena Bergström har alltid känt oro för nära och kära

Helena pratat om hur viktig familjen är för henne och I tv-programmet Renées brygga avslöjade Helena för programledaren Renée Nyberg att hon allltid burit på en stor oro för sina nära och kära.

– Det har funnits sedan jag var liten, den här gnagande oron för nära och kära framför allt. Och det jobbar jag dagligen med, att försöka slippa det här påslaget av ”Vad gör de nu?”. Jag har ju vuxna barn, jag kan inte hålla på att ringa hela tiden, sa hon i programmet.

Annons

Helena Bergström har tidigare berättat att barnens tuffa start i livet har gjort att oron för dem har växt sig stark och är ständigt närvarande.

Har behövt gå i terapi för att få redskap

Helena delar nu mer om hur oron har påverkat hennes vardag och hur hon har behövt gå i terapi för att kunna hantera det. I en intervju med Amelia berättar hon att problemen blev värre när hennes barn skulle flytta hemifrån.

– Jag hade så svårt när barnen flyttade, blev vuxna och jag skulle släppa taget. När barnen var ute som tonåringar var jag orolig och ringde alldeles för mycket. Ofta, men definitivt inte alltid, svarade de, och då kunde jag vara lugn i någon minut. Sedan tänkte jag: Vad händer nu då?, säger hon till Amelia.

Helena har dessutom berättat att när dottern Molly föddes var hon väldigt sjuk. Hon fick läggas i kuvös och det var osäkert om hon skulle klara sig. Även sonen Timothy har haft det tufft, han lider av sjukdomen diabetes och behöver ta insulinsprutor på bestämda tider.

Hon delar också att terapin har varit den enda källan till lättnad, men att oron fortfarande påverkar henne:

– Jag har gått i terapi och fått redskap att hantera oron, men den kommer alltid vara en del av mig. Den sitter som fastgjuten sedan modersmjölken. Men nu när båda mina barn har bra partners är det mycket lättare att släppa.

FOTO: TT

Annons