LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Hela Sverige bakar-Birgitta Rasmusson är död – blev 81 år gammal

05 mar, 2021 
Birgitta Rasmusson är död – avled efter en tid på sjukhus
Hela Sverige bakar-profilen Birgitta Rasmusson är död.
Nu berättar den nära vännen Marco Stella om det tragiska beskedet.
– Det är jättetråkigt att ha förlorat en vän, säger han till Bohusläningen.
Annons
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020Brand logo
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020

Birgitta Rasmusson känd från Hela Sverige bakar har gått bort efter tid på sjukhus, rapporterar Bohusläningen. Birgitta Rasmussons nära vän och operasångaren Marco Stella, bekräftar dödsfallet för tidningen.

– Det är jättetråkigt att ha förlorat en vän, säger han till Bohusläningen.

Hela Sverige bakar-profilen Birgitta Rasmusson blev 81 år gammal och avled under fredagen efter en tid på Stockholms sjukhem.

Birgitta Rasmusson var en folkkär profil – kallades för Sveriges kakdrottning

Många känner kanske igen henne som jury i Hela Sverige bakar tillsammans med Johan Sörberg. Hon har sedan starten av programmet 2012 varit jury, förutom föregående år 2020 på grund av rådande coronapandemi.

Förutom att ha synts till i tv-rutan varje höst på TV4 har Rasmusson även skrivit flertal böcker om matlagning och bakning. Exempelvis Rutiga bakboken, Rutiga kokboken och Sju sorters kakor.

Och det var just kakor som var Birgittas specialité, hon kallades ofta för Sveriges alldeles egna kakdrottning. Om du har tittat på Hela Sverige bakar så förstod du nog ganska snabbt att just småkakor var Birgittas stora och personliga favorit.

Annons

Vännens stora sorg: ”Stolthet över att få vara en del av och forma den svenska fikakulturen”

– Hon gick verkligen i bräschen. Kakor var länge något som många inte ansåg var fint nog, men hon kände en stolthet över att få vara en del av och forma den svenska fikakulturen, säger vännen Marco Stella till Bohusläningen.

Vännen Marco Stella beskriver även att de hade gemensamma intressen trots ålderskillnaden på nästan 30 år.

– Trots åldersskillnaden så hade vi flera gemensamma nämnare. Italien var en av dem och Viva la tårta var en galen idé som blev jätterolig, säger han.

Birgitta Rasmusson föddes 1939 i Ljungskile och i 20 år arbetade hon på Icas provkök. Birgitta Rasmusson blev 81 år gammal och vårdades under en tid på Stockholms sjukhem och gick bort under fredagen.

FOTO: Karin Wesslén/TT Gustav Gräll / Aftonbladet/TT

Annons