Peja avslöjar sanningen om synkarna i Bonde söker fru

PEJA, HEIDI, BONDE SÖKER FRU
Exklusivt

När det kommer till att spela in tv-program finns det ett och annat tips och trix som produktionen använder sig av för att få det som de vill.
Nu avslöjar Bonde-Peja och brevskrivaren Heidi hur TV4 faktiskt gjorde för att få det som de ville.
– Jag önskar att jag hade insett det, säger Heidi till Hänt.
5 saker du inte visste om Linda Lindorff
Slå på ljud

Årets säsong av Bonde söker fru är i full gång och nu är det bara slut-dejterna och slutvalen som återstår för de kära bönderna.

I vanlig ordning har det blivit många romantiska scener och det har hettat till på flera gårdar runtom i landet. Bland annat på mjölkbonden Pär Eric ”Peja” Nilssons gård har känslorna spirat och dessutom har det även målats upp att det funnits svartsjukedrama.

En av tjejerna som sökte till Peja var brevskrivaren Heidi.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tildes vassa pik till Carolina: ”Är du sjuk i huvdet?”

Heidis egna ord om hur hon framställdes i Bonde söker fru

När Hänt når Heidi, som var den som berättade om svartsjukan på gården, så finns det nu en viss besvikelse hos henne.

– I mitt fall så uppmuntrade de ju mer mina dåliga sidor. De uppmuntrade mig till att vara svartsjuk för de ville få fram det i programmet. Så istället för att faktiskt försöka hjälpa bonden att hitta kärlek så kände jag att de bara försökte få ett bra och spännande program. Så de var inte ute efter att hjälpa bonden att hitta sin fru, utan de ville ha ett bra program bara, säger Heidi till Hänt och fortsätter:

– Man kunde inte vara naturlig, man kunde inte slappna av och de uppmuntrar inte till kärlekskänslan.

När tv-program såsom Bonde söker fru spelas in så gör produktionen så kallade synkar med de involverade personerna. I dessa synkar får personerna berätta mer om situationer och så svarar de även på frågor som ställs av produktionen.

Peja och Heidi avslöjar TV4:s bluff – så gick det till under inspelningarna

Nu avslöjar Peja och Heidi hur TV4 gick till väga för att få deltagarna i Bonde söker fru att öppna upp sig i synkarna. Heidi och Peja menar att TV4 ska ha uppmuntrat dem till att prata och svara på vissa speciella frågor – om och om igen tills de får de där svaren som de önskade.

– På de här synkningarna försökte de få mig att säga att jag var svartsjuk på de andra och försökte hela tiden såhär "vad tror du han gör nu med Camilla, vad tror du han gör med Benita, hur känns det?". De försökte hela tiden få mig att säga negativa saker, säger Heidi till Hänt.

När Hänt når Peja berättar han mer om hur det var när det var dags för synkar.

– Naturligtvis så är vi ju lite otränade på att vara framför en kamera. Så litegrann uppmuntran fick man ju kanske som "säg nu vad du tycker, var inte så blygsam", så det klart att de uppmuntrar ju till att man ska öppna upp sig lite grann, säger Peja till Hänt och fortsätter:

– Det är väl så här att när man säger något i tv så är det ju definitivt på något vis, så är det ju. Det kanske var det som gjorde att en del var lite försiktiga och behövde kanske lite uppmuntran för att öppna upp sig.

– Som i Heidis fall, det är ju klart att det är synd om hon har framställts som en svartsjuk person och nu inte är det. Jag har ju då beskrivit henne som att hon bevakar sin plats här. Hon bevakar ju saker och ting och kollar upp dem. Det var ju det där första kvällen i trappan som stämplade henne lite.

Heidis ånger – borde inte låtit sig påverkas så lätt

Heidi menar att hon borde ha insett TV4:s bluff långt tidigare.

– Nu i efterhand ångrar jag att jag inte stod på mig. Jag tänkte ju inte på hur det skulle framställas. Jag önskar att jag hade insett det, för då hade jag inte visat någon svartsjuka alls, säger Heidi till Hänt.

BONDE SÖKER FRU 2021

Peja och Heidi hade en stark kemi.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Anders Timells familjelycka med Charlotte – nya bilderna visar

LÄS OCKSÅ: Så valde bönderna i slutvalen i Bonde söker fru – Kärlek åt alla

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!