Artikeln innehåller reklamlänkar

Hårda ord mot kungliga namnbeslutet i Nyhetsmorgon: ”Skräll”

Kritik mot namnet Archie i Nyhetsmorgon

Meghan Markle och prins Harry meddelade nyligen att de har valt att döpa sin son till Archie. I torsdagens Nyhetsmorgon analyserade Ebba Kleberg von Sydow namnbeslutet.
Slå på ljud

I måndags föddes Meghan Markle, 37, och prins Harrys, 34, första barn. Makarna har under graviditeten varit väldigt förtegna med vad de kommer att döpa bebisen till, men bara timmar efter förlossningen var de redo att offentliggöra beslutet för allmänheten.

Hertigen och hertiginnan av Sussex son heter Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Detta meddelades via ett inlägg på parets Instagramkonto.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Under gårdagen avslöjade sajten Sky news fler detaljer kring namnet. Archie är en förkortad version av det germanska namnet Archibald, vilket betyder genuin, djärv och modig. Harrison är ett namn som härstammar från aboriginer och betyder ”Henrys son”.

Så hela pojkens namn betyder ”Henrys genuina, djärva och modige son”.

Hårda orden mot kunganamnet i Nyhetsmorgon

I torsdagens avsnitt av Nyhetsmorgon på TV4 pratade programledarna Jenny Alversjö, 45, och Steffo Törnquist, 63, om namnbeskedet med journalisten Ebba Kleberg von Sydow, 38.

Inslaget inleds med att programledarduon presenterar namnet och därefter gissar Steffo att makarna döpt honom efter Archie Bunker som är en karaktär från 70-talsserien All in the family.

– Ja men precis Steffo, det var vad många tänkte. Och så undrar man var det här namnet kommer från så bra spekulation där. Man vet ju inte, säger Ebba Kleberg von Sydow.

Hon berättar vidare:

– Det är ju en förkortning, det är ett smeknamn. Alltså detta var verkligen en skräll. Det är som att döpa en pojke till Wille eller Pelle eller Putte. Verkligen ett smeknamn.

Jenny och Steffo i Nyhetsmorgon

Jenny och Steffo pratade med Ebba om kunganamnet i Nyhetsmorgon.

Innan Meghan Markle och prins Harry avslöjade namnet trodde många att det lutade åt Arthur, James eller Alexander. Archie var inte högt rankat på bettingsajterna.

– Det var ingen som hade gissat på detta.

Meghan Markle har vid flera tidigare tillfällen visat att hon inte tänker följa kungliga normer till punkt och pricka, något hon nu bevisar ännu en gång.

– Än en gång visar hon att hon går sin egen väg, säger Ebba Kleberg von Sydow.

LÄS MER: Efter hovets nya besked – förklaringen bakom Archies namn

LÄS MER: Meghan Markles kamp: Skilsmässa och nakenbilder

FOTO: TV4, TT

SENASTE NYTT!