LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Meghan Markles struliga förflutna – skandalbilder och bråk

10 feb, 2019 
Hänt
Meghan Markles uppväxt och bakgrund
Prins Harry är gift med Meghan Markle – men Meghans liv har varit allt annat än prinsesslikt.
✔︎ Skandalbilderna från semestern som läckte ut
✔︎ Alkoholrelaterat bråk – riktade pistol mot huvudet
💥 Läs långt dokument om Meghan Markle – från brokig bakgrund till kungahuset.
Annons

Meghan Markle växte upp i Los Angeles. Hennes mamma Doria Radlan, jobbade som yogainstruktör och hennes pappa, Thomas W Markle, var ljussättare. Föräldrarna skilde sig när Meghan var 6 och pappan flyttade då till Mexiko.

Från mammas sida har Meghan afroamerikansk ursprung medan pappan är holländare och irländare och hon utsattes tidigt för rasistiska trakasserier. Men Meghan har alltid gått sin egen väg och vetat vad hon vill bli. Redan från tidig ålder var hon fast besluten om att bli känd, något hon ofta talade om för alla som ville höra.

– Meghan sa alltid under uppväxten: ”Jag vill åka till Hollywood och jag vill bli väldigt känd”, säger en källa till sajten Radar Online.

En 13-årig Meghan Markle med sin pappa Thomas.
En 13-årig Meghan Markle med sin pappa Thomas.

Hatas av rojalister

Meghan är född samma dag som den älskade prinsmodern prinsessan Diana, den 4 augusti, och hon ska alltid ha varit fascinerad av kungahuset. Men trots att Meghan brinner för välgörenhet, är bländande vacker och tar fotograferna med storm så finns det en del smolk i bägaren. Hon har varit gift tidigare, är amerikanska och dessutom en känd skådis, väl etablerad på filmduken. Kanske inte den vanliga bakgrunden som en blivande kunglighet ska ha. Bara att den kungliga, fina engelskan kommer att blandas med bred amerikanska får flera rojalister att gå i taket. Men det är inte bara brittiska kungafans som har talat illa om Meghan.

Annons

Även stjärnans egen halvsyster Samantha Grant, har talat vitt och brett om henne sedan det blev känt att hon dejtar prins Harry. I intervjuer har Samantha sagt att Hollywood förändrat systern.

– Jag tror att hennes ambition är att bli prinsessa, säger Samantha i tidningen The Mirror.

Meghan Markle som femåring.

Skilde sig efter två år

Tidigare var den blivande kungligheten gift med Trevor Engelson, och paret höll ihop i nio år. Han är filmproducent och har bland annat producerat filmen Remember me där Meghan medverkade. Bröllopet var väldigt informellt och ägde rum på en strand på Jamaica 2011 där bruden hade utsläppt hår och var iförd en baraxlad vit klänning med brett silverbälte i midjan, medan brudgummen bar en enkel vit skjorta och byxor. Paret hade mötts sju år tidigare när de båda startade sina respektive karriärer i underhållningsbranschen.

Annons

Det blev inget långvarigt äktenskap och två år efter den romantiska vigseln var förhållandet över, och det var Meghan som tog initiativet till skilsmässan. Orsaken var svårigheter att hålla ihop relationen eftersom Meghan arbetade i Kanada med tv-serien Suits, medan Trevor bodde kvar i parets gemensamma hem i Los Angeles.

Skilsmässan uppges ha varit vänskaplig och odramatisk och paret gick vidare som vänner.

Meghan Markle och exet Trevor Engelson 2006.
Meghan Markle och exet Trevor Engelson 2006.

Träffades på blinddejt

Men skilsmässan öppnade som bekant upp för ett möte med den engelske prinsen. Tre år efter skilsmässan, sommaren 2016, träffades Harry och Meghan på en blinddejt som en av deras gemensamma vänner hade anordnat.

Han har senare berättat att han föll för henne på en gång. Det föregick att den notoriske partykungen prins Harry blivit handlöst förälskad och när han gick ut med ett offentligt uttalande bekräftade det de rykten som börjar surra kring paret. Dessutom hade media redan upptäck att de bar likadana armband sedan lång tid tillbaka.

Annons

– Jag visste första gången jag träffade henne att hon var den rätta, har Harry sagt i tidningen The Sunday express.

Friade framför kyckling

Förlovningen offentliggjordes den 27 november 2017, men Harry friade till Meghan i London tidigare under månaden. Frieriet ägde rum under en vanlig kväll i deras bostad vid Kensington Palace. Där gick Harry ner på knä samtidigt som de lagade ugnsrostad kyckling, vilket de berättade i sin första gemensamma intervju.

Harry hade själv skapat förlovningsringen med tre diamanter, där den största kommer från Botswana, ett semesterparadis de båda besökt. De två andra har tillhört Lady Diana och ringen tros vara värd cirka 8 miljoner kronor.

Hotade med pistol

Men medan saker och ting gick galant på kärleksfronten har det varit knackigare i stjärnans familjeliv de senaste åren. Meghans framtida svägerska, Darlene Blount  blev tidigare i år arresterad efter att hon och pojkvännen, Meghans halvbror Tom Markle Jr, hamnat i ett alkoholrelaterat bråk – som slutade med att Darlene riktade en pistol mot hans huvud! Paret har dragit skam över Meghans familj tidigare.

Annons

Så sent som i januari förra året var det istället Tom som drog pistol mot Darlene.

Familjeproblemen har lett till att varken Tom, Darlene eller Meghans andra halvsyster Samantha, har fått någon inbjudan till kungavigseln, vilket har upprört syskonen rejält. Tom hade dessutom hävdat att han oinbjuden tänktekomma till bröllopet ändå.

Visst har även lillprinsen Harry fallit offer för en och annan skandal i skvallerpressen, inte minst när han som 21-åring gick utklädd till nazist på en halloweenfest.

Prinsen kritiserade familjen

Även Samantha har slagit bakut när Harry i radioprogrammet ”BBC Radio 4’s today program” berättat hur trevligt Meghan haft med hans familj under julen.

– Hela familjen älskade att ha henne här. Vi hade kul och lekte med min brors barn, sprang runt i köket och hade roligt, jag antar att vi är den familj hon aldrig haft, sa han i programmet.

Det uttalandet fick Samantha att rasa på Twitter.

Annons

– Faktum är att Meghan har en stor familj som alltid funnits där för henne och vår familj har alltid varit väldigt normal. När våra föräldrar skildes gjorde vi klart för henne att hon alltid skulle ha två hem att ha tillgång till, skrev Samantha som svar.

Meghan Markle och prins Harry.

Nya skandalbilderna

Nyligen var det dags för en ny skandal med Meghan i fokus. Medan bröllopet närmade sig med stormsteg läckte mindre smickrande bilder på stjärnan ut på nätet. Bilderna visar skådisen topless från en sommarsemester och även fler bilder där hon ses sippade champagne på ett hotellrum har kablats ut, enligt tidningen The National Enquirer.

– Hon kan inte tro att det är sant och att skandalen är avslöjad, det sista hon vill nu är att förarga det engelska hovet, så här bara veckor innan bröllopet, sa en nära källa i tidningen.

Annons

På bilderna ses hon bära det blå armbandet som prins Harry ska ha gett henne under en resa till Afrika redan 2016, vilket bevisar att nakenbilderna är relativt nya. Däremot är hon trygg med att prinsen kommer att stämma tidningen för bilderna som han anser vara opassande, skriver sajten New Idea.

Men skandalerna till trots har Meghan blivit godkänd av det brittiska kungahuset, och nu är hon  prinsfru av England. Vigseln hölls den 19 maj, 12:000 lokal tid och direktsändes av SVT. Det nygifta paret färdades i en kortege genom Windsor stad och sedan återvände till Windsor Castle genom allégatan Long Walk.

FOTO: IBL/TT

Annons