Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter hovets nya besked – förklaringen bakom Archies namn

Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Igår berättade Meghan Markle och prins Harry att deras nyfödde son kommer att heta Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Nu avslöjas anledningen till namnbeslutet.
Meghan Markle och prins Harrys avslöjar nyfödde sonens namn
Slå på ljud

Det var i måndags som hertiginnan Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, fick sitt första barn. Efter förlossningen ställde prinsen upp på en intervju där han med ett leende på läpparna berättade om familjelyckan.

– Det var den mest fantastiska upplevelse jag någonsin har varit med om. Jag är så stolt över min fru och vi är båda så lyckliga och tacksamma över all kärlek vi fått, sa prins Harry i måndags.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Sedan graviditeten offentliggjordes har medierna spekulerat i vad barnet ska heta. Arthur, James och Alexander var några av de hetaste förslagen som toppade bettingsajterna. Detta efter att sajten Daily Star upptäckt att Buckingham Palace reserverat webbadresser som innehöll dessa namn.

Under prins Harrys intervju hintade han om att makarna haft svårt med att bestämma sig och att det därför inte var något negativt att Meghan Markle gick över tiden med en vecka.

– Det gav oss tid att fundera över barnets namn, och vi behövde mer tid för att bestämma oss, sa prins Harry.

Det betyder Archie Harrison Mountbatten-Windsor

I måndagskväll fick folket äntligen svar på frågan om namnet – sonen till hertigen och hertiginnan av Sussex heter Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Det meddelades via ett inlägg på parets Instagramkonto.

Enligt sajten Sky news är namnet Archie germanskt och en förkortad version av Archibald, vilket betyder genuin, djärv och modig. Harrison är ett namn som härstammar från aboriginer, vilket är ursprungsbefolkningen i Australien, och betyder ”Henrys son”.

Så hela pojkens namn betyder ”Henrys genuina, djärva och modige son”. Henry är alltså pappa prins Harrys födelsenamn.

Namnet Archie har blivit väldigt populärt i Storbritannien de senaste åren och enligt Sky news ligger det på topp 20.

Det finns flera kända profiler som är namne med sonen till hertigen och hertiginnan. Dessa är bland andra skådisen Archie Kao, fotbollsstjärnan Archie Manning, och karaktären Archie Andrews från den tecknade serien Acke.

LÄS MER: Meghan Markle och prins Harry bekräftar: Det ska sonen heta

LÄS MER: Meghan Markles kamp: Skilsmässa och nakenbilder

FOTO: TT

SENASTE NYTT!