Artikeln innehåller reklamlänkar

Meghan Markle och prins Harry bekräftar: Det ska sonen heta

Meghan Markle och prins Harry med deras son

Meghan Markle och prins Harry har varit väldigt hemlighetsfulla när det kommer till vilket namn de ska ge sin son. Nu avslöjar makarna sitt beslut.
Meghan Markle och prins Harrys avslöjar nyfödde sonens namn
Slå på ljud

I måndags blev hertiginnan Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, föräldrar för första gången. I ett inlägg på makarnas Instagramkonto berättade hovet om nytillskottet och den nyblivna mammans mående.

Vi är glada att berätta att hertigen och hertiginnan av Sussex välkomnade sitt förstfödda barn tidigt på måndagsmorgonen. Sonen väger 3300 gram. Hertiginnan och hennes barn mår båda bra och paret vill tacka allmänheten för deras stöd under den här speciella tiden i deras liv”, hälsade de i ett inlägg på Instagram.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Timmar efter förlossningen ställde prins Harry up på en intervju där han pratade om lyckan över att ha blivit pappa till en son.

– Det var den mest fantastiska upplevelsen jag någonsin har varit med om. Jag är så stolt över min fru och vi är båda så lyckliga och tacksamma över all kärlek vi fått.

Prins Harry och Meghan Markles tidigare namnbesked

Under graviditeten har Meghan Markle och prins Harry varit förtegna om både barnets kön och vilket namn de funderar på att ge honom.

Förra veckan lyckades sajten Daily Star lista ut att namnen ArthurJames och Alexander kan vara de mest aktuella eftersom Buckingham Palace har reserverat webbadresser som innehåller dessa.

I intervjun efter förlossningen berättade prins Harry att de kommer att avslöja pojkens namn inom ett par dagar. Han sa även att hustrun Meghan Markle gick över tiden, men att det inte nödvändigtvis var något negativt.

– Det gav oss tid att fundera över barnets namn, och vi behövde mer tid för att bestämma oss, sa prins Harry i intervjun.

Bekräftar: Det ska kungliga sonen heta

Nu är Meghan Markle och prins Harrys son 2 dagar gammal – och makarna är äntligen redo att avslöja vilket namn de har bestämt sig för.

Pojken, som blir son till hertigen och hertiginnan av Sussex, ska heta Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Det meddelar de via ett inlägg på sitt Instagramkonto.

LÄS MER: Nya beskedet: Prins Harrys egna ord om namnvalet till sonen

LÄS MER: Meghan Markle och prins Harry har fått en son – hovets första ord

FOTO: TT/Dominic Lipinski

SENASTE NYTT!