Här kommer Eurovision song contest att hållas 2022

Eurovision song contest 2022

Det italienska rockbandet Måneskin vann Eurovision song contest 2021.
Nu står det klart vilken italiensk stad tävlingen kommer att hållas i nästa år.

Varje år hålls den populära musiktävlingen Eurovison song contest någonstans i Europa, och peppen är alltid enorm inför det stora eventet. Förra året hölls tävlingen i Rotterdam i Nederländern efter att Duncan Laurence vunnit tävlingen 2019 med låten Arcade.

Men var kommer Eurovison song contest att hållas i år?

Hänt har svaret.

Här kommer Eurovison Song Contest 2022 att hållas

Tävlingen hostas alltid av det land som vunnit året innan och år 2022 blir det inget undantag. Tidigare i år var det det italienska rockbandet Månsekin som tog hem vinsten med låten Zitti e buoni och det är därför en självklarhet att tävlingen kommer att hållas i Italien. Men var?

Nu kommer beskedet om i vilken italiensk stad Eurovision song contest kommer att äga rum i 2022. Och valet blev Turin som ligger i norra delen av landet.

– Turin är den perfekta staden för att hålla den 66 Eurovision song contest. Som vi såg med de Olympiska vinterspelen 2006 uppnår Pala Olimpico alla krav för att hålla i ett globalt event av den här skalan och vi är väldigt imponerade av engagemanget och åtagandet av Turin som kommer att välkomna tusentals fans i maj, säger Martin Österdahl, högsta chefen för tävlingen, i ett pressmeddelande.

Men det är inte första gången som Italien håller i det stora eventet. Landet har nämligen anordnat Eurovision song contest två gånger förut – en gång i Naples, 1965, och en gång i Rom, 1991.

De vann Eurovision song contest 2021

År 2021 var det som sagt bandet Måneskin som tog hela världen med storm med låten Zitti e buoni. Sedan dess har de åkt världen runt för att möta deras fans, och under deras turné gjorde de bland annat ett stopp i Göteborg för att besöka Lotta på Liseberg.

– För mig var det en dröm att Eurovisionvinnarna Måneskin skulle komma till Lotta på Liseberg och nu går den drömmen i uppfyllelse, sa Lotta Engberg innan programmet.

Tousin ”Tusse” Chiza som tävlade för Sverige med bidraget Vocies kom på en 14:e plats i tävlingen. För Expressen berättade han om hur han kände kring placeringen.

– Det jag är nöjd med är framträdandet. Jag hade så kul och dansarna hade så kul och vi njöt av varje sekund. Placeringen är jag osäker på om jag är nöjd med, topp 10 hade vari fint, sa han då.

LÄS OCKSÅ: Lars ”Lasseman” och Therese Larssons nya hus – se första bilden

LÄS OCKSÅ: Peg Parneviks pik mot Filip Lamprecht och Let's dance i musikvideon

SENASTE NYTT!