Här är trailern till Rocketman – filmen om Elton Johns liv

Officiella trailern släppt till Rocketman – filmen om Elton John.
Elton John är just nu ute på sin sista turné – en avskedsturné. Och vad passar då bättre än att blicka tillbaka på hans karriär? Nu är första trailern ute till nya filmen om hans liv. Här är allt vi vet om filmen:
Annons

Filmatiserade biografier är en genre som blivit väldigt populär den senaste tiden. Förra året släpptes filmen Bohemian Rhapsody om Queen-sångaren Freddie Mercury, som fick en Oscars-nominering, och nyligen släpptes även en film om rockbandet Mötley Crüe på Netflix.

Annons

Och än är det inte slut! På bioduken dyker snart historien om Elton John upp – och nu är den officiella trailern släppt. I detta nu är Elton John ute på sin ”hejdå-turné”, vilket är ett perfekt tillfälle att blicka tillbaka på hans tidigare karriär.

Sverige-premiär 29 maj

Filmen hade premiär på Cannes filmfestival den 16 maj, men kommer på bio först den 29 maj i Sverige. Den går dock att se tidigare i Storbritannien, där den släpps redan den 24 maj.

Rocketman är berättelsen om legendaren Elton Johns liv, från de tidiga åren som underbarn vid Royal Academy of Music, genom hans långa och betydande musikaliska samarbete med textförfattaren Bernie Taupin.

Annons

Redan nu är det klart att två trailers kommer att släppas. Den första släpptes i november, och nu är den officiella trailern äntligen släppt! I rollen som Elton John ser vi den brittiske skådespelaren Taron Egerton, som tidigare skildrat Elton i den animerade filmen Sing från 2016.

Elton Johns egna ord om skildringen

Taron Egerton uttalade sig nyligen om hur det var att ta sig an rollen som Elton John i Rocketman, vilket innebär att han även tar sig an sången.

– Vi använder oss av olika sorters teknik, men jag kommer alltid sjunga under inspelningen. Inget mimande. Jag är inte intresserad av att göra det på det sättet, sa han då i amerikanska talkshowen Jimmy Kimmel live.

Enligt Elton Johns make, David Furnish, har Elton blivit imponerad av Taron Egertons sånginsats.

– När jag spelade låtarna för Elton blev han helt tagen, verkligen helt tagen, säger David Furnish till The Hollywood Reporter.

Han fortsätter:

Annons

– Elton har sagt till Taron att ”kopiera inte mig, tänk inte att du måste sjunga precis som jag sjöng det”.

Se trailern till Rocketman här:

FOTO: Paramount Pictures, TT/Keith Mayhew/Camera Press

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…