Här är 16 Hollywoodstjärnor som avstår alkohol

Här är 16 Hollywoodstjärnor som avstår alkohol

En har anställt en nykterhetscoach och en annan vägrar till och med dricka kaffe. Här är kändisarna som avstår alkohol.

Vi är vana att höra om hur kändisarna genomgått en förvandling så fort de förberett sig för en ny roll, eller bara varit på besök hos frisören. Ofta skrivs det också stora rubriker om stjärnorna som förlorat sig i missbruk, där alkoholen ofta har en central roll. Men det finns desto fler stjärnor som faktiskt beslutat sig för att avstå helt, och som istället dricker alkoholfritt nät tillfälle bjuds.

Visste du exempelvis att Jim Carrey är en av kändisarna som inte gillar beroendeframkallande ämnen – men Jim har tagit det ett steg längre. Enligt hans egen utsago ska han inte ens gilla att dricka kaffe på grund av koffeinet som kan få dig fast.

En annan som inte gillar alkohol är superstjärnan Jennifer Lopez. Men hennes anledning är en annan.

– Jag tycker att det förstör hyn, sa Lopez i en intervju med Instyle 2003.

Och har man mycket pengar, som många Hollywood-kändisar, kan man ta det hela ett steg längre. Som Ben Affleck till exempel. Den världsberömda skådespelaren har nämligen avslöjat att han anställt en nykterhetscoach.

Inspireras av alla kändisar som valt bort alkohol i bildspelet här:

BLAKE LIVELYAllas vår Gossip Girl-favorit berättade i en intervju 2012, att hon inte dricker alkohol. Men inte nog med det, hon väljer även att avstå helt från droger."Det är bara inte något jag känner genuint för", har skådespelaren tidigare berättat.

JIM CARREYBilden kan vara missvisande men faktum är att komikern Jim Carrey tar sin egen alkoholkonsumtion på största allvar. "Jag dricker knappt kaffe. jag är väldigt seriös med att undvika alkohol och droger. Livet är för vackert", har han sagt till CBS News.

LANA DEL REYSångerskan Lana Del Ray har varit öppen med att hon kämpat med alkoholproblem i sina tidiga tonår. Men efter att hon flyttade till New York under samma period som hon fyllde 20, bestämde hon sig till slut för att förbli nykter, skriver Harpers Bazaar. 

Kim Kardashians selfie från i helgen har fått fansen att fundera rejält. 

BEN AFFLECKSkådespelaren Ben Affleck har haft en del problem med alkoholen genom åren. Men nu verkar han ha tagit tag i sitt beroende, och under Oscars-galan hade han med sig en slags "nykterhetscoach" som skulle hjälpa honom att hålla sig borta från alkoholhaltiga drycker.

KRISTIN DAVISSex and the City-skådespelaren Kristin Davis, även känd som Charlotte i serien där hon är expert på att döda med blickar. Undrar om hon även använder sig av den när hon blir sugen på en sipp rött?

RUSSEL BRANDHär står Russell Brand och läser ett av sina verk. Kanske är det hans egna ord som får honom att fortsätta byta bort alkoholen? I år firar han 14 år som nykter.

KELLY OSBOURNEDen brittiska mediepersonligheten Kelly Osbourne har varit öppen med att hon både haft alkohol-och drogberoende. Men sedan sju år tillbaka är hon helt nykter.

BRADLEY COOPERSkådespelaren Bradley Cooper gick redan 2013 ut och berättade om sin relation till alkohol. Då avslöjade han vad som fick honom att tänka om vid 29 års ålder: "Skulle jag ha fortsatt, skulle jag verkligen ha förstört hela mitt liv".

EVA MENDESEva Mendes har sedan hon 2008 checkade in på rehab, varit nykter.

BRAD PITTBrad Pitts alkoholberoende har varit omdiskuterat, inte minst i samband med skilsmässan från Angelina Jolie. Men enligt honom själv ska den livsstilen nu vara historia. "Jag ville inte leva så längre", säger skådespelaren i en intervju med GQ Style.

JENNIFER LOPEZ"Jag tycker att det förstör hyn", sa Jennifer Lopez i en intervju med Instyle 2003, då alkohol kom på tal. Men vid festliga tillfällen händer det dock att hon gör undantag: "På speciella event säger folk "men du kan ju inte skåla med vatten!", så då tar jag ett glas med alkohol och sippar lite", har hon tidigare sagt.

CHRIS MARTINColdplays frontfigur Chris Martin menar att han och resterande i bandet hade en partyperiod i början av karriären som nu, åtminstone för hans egen del, mynnat ut i ett nyktert liv.

COLIN FARRELLEn drink? Till mig? Nej, tack. När den irländske skådespelaren Colin Farrell nyligen gästade Ellen De Generes show, talade han ut om sitt tidigare alkoholberoende samtidigt som han avslöjade att han firar tio år som nykter.

TYRA BANKSEnligt Forbes ska supermodellen Tyra Banks, en gång i tiden ha gått ut med ett statement om sin nykterhet till sina fans: "Jag känner mig lyckligt lottad som inte ha något beroende. Jag har aldrig testat droger, och jag smakade på alkohol när jag var 12 år, men det är allt".

EMINEMEminem slår ett slag för alkoholfritt.

LÄS MER: Astrid Lindgrens barnstjärnor – så ser våra favoriter ut idag

LÄS MER: 12 år senare – så ser skådisarna från ”Andra avenyn” ut idag

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN