Happy Jankells första ord om ovanliga utseendebesluet

Happy Jankell

TT
Skådespelaren Happy Jankell tog som 18-åring ett ovanligt beslut för sitt utseende.
Nu avslöjar hon för första gången vad hon då samlade mod och gjorde.
Slå på ljud

Happy Jankell, 26, gjorde succé i roller som Lotta Rammel i filmen om Ted Gärdestad och som Esmeralda i SVT:s Jordskott. Nu är hon återigen aktuell på tv-rutan, denna gång i tv-serien Ambassadören som har premiär under hösten på Viaplay.

Plötsliga namnbytet efter 25 år

Happy som är dotter till Annika Jankell, 58, och Thorsten Flinck, 59, har alltid varit känd för det svenska folket som Happy men egentligen döptes hon till Betty.

Enligt folkbokföringen har hennes fullständiga namn istället varit Betty Nicóle Hildegard Jankell. Men sedan november förra året finns även Happy med längt fram i följden av namn. Det dröjde alltså 25 år innan Happy tog tag i namnbytet, något hon tidigare har berättat om för Hänt.

– Jag har faktiskt aldrig hetat Happy på det sättet men sen så har jag alltid blivit kallad för det. Jag var femton år första gången jag förstod att jag inte hette Happy i passet, sa hon då till Hänt.

Avslöjandet om utseendebeslutet

Under fredagen gästade Happy TV4:s Efter fem där hon bland annat berättade om sin roll i den nya serien. Hon passade även på att avslöja en stor hemlighet, som inte ens familjen känner till.

– När jag var liten, kanske tolv-tretton år då kom jag hem till min farmor och jag var ledsen för att jag tror att jag var kär i någon som kanske inte var kär i mig. Då skulle farmor trösta mig. Hon kollade på min hand, så såg hon att jag hade ett litet födelsemärke vid ett av mina fingrar. Hon kallade mig för Betty så farmor Karin sa "Betty du förstår att det är så många människor som kommer att kyssa det där lilla födelsemärket", säger Happy i programmet.

– Sedan följde det liksom med mig, att hon hade sagt det som någon form av tröst i att kärleken kommer.

Vad som sedan skedde resulterade i att Happy tog ett beslut att göra en förändring med sitt utseende.

– Några år senare, när jag var 18 skulle jag titta på min hand och så var födelsemärket borta. Förmodligen hade det bara varit någon smutsgrej, den hade försvunnit. Då beställde jag tatueringstid i Uppsala så jag åkte till Uppsala och tatuerade in ett födelsemärke, säger Happy.

Trots att detta är flera år sedan har hon varken berättat det för föräldrarna eller systern Félice Jankell.

Happy Jankells hand
TV4

– Mamma har alltid sagt att du får inte tatuera dig men det har jag faktiskt gjort.

LÄS OCKSÅ: Happy Jankells barnbesked med pojkvännen Alexander

SENASTE NYTT!