Hänt avslöjar: Hon är Filip Hammars nya tjej

Filip Hammar och Jennie Hammar har gått skilda vägar, men Kanal 5-profilen har enligt uppgift redan gått vidare till en prisad skådespelerska och DJ.

Det har spekulerats under sommaren och hösten att tv-profilen Filip Hammar, 41, och hans bloggande Hollywoodfru Jennie Hammar, 31, ska skilja sig. Uppgifterna har kommit från initierade människor som känner paret och som har hävdat att paret har levt mer eller mindre separerade, inte minst på grund av Filips jobb. Han reser mycket med sin kompanjon Fredrik Wikingsson, 43, och leder dessutom programmet “Breaking News” i Kanal 5 fyra dagar i veckan som sänds direkt från Stockholm.

På direkt fråga har båda dementerat skilsmässan kraftigt till Hänt.

– Jag och Filip har sannerligen inte separerat. Uppgifterna stämmer inte. Punkt.

Filip Hammar, journalist, Sverige, med makan Jennie Hammar 2010-12-04 (c) WIXTRÖM PETER / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 85326

Filip Hammar med blivande exhustrun Jennie.

LÄS OCKSÅ: Fredrik Wikingsson: ”Filip tycker livet är meningslöst”

Så skrev Jennie till undertecknad den 26 september och den 6 oktober kom beskedet i Jennie Hammars och Karin Bastins podcast “Veckans Bläcka“:

– Det har spekulerats en del, folk har hört av sig och jag tror att folk har sett att jag inte riktigt är mig själv, jag är dålig på podden, att förbereda, på jobb. Men det är så att jag och Filip ska separera, säger hon.

Jennie Hammar sammanfattade situationen i sin podcast. Hon och Filip har barnen Ilse, 2, och Tage, 1, tillsammans. Paret gifte sig i Frankrike 2008.

– Vi har två jättefina barn ihop och vi kommer lösa det här alldeles utmärkt. Livet går vidare.

I flera dagar så var Filip tyst. Han jobbade vidare med sitt nyhetsprogram som om inget hänt och lyckades bland annat få Miriam Bryant att avslöja sin separation från tyske rockaren Tommy Hey i “Breaking News”.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson leder Breaking News" i kanal 5.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson leder Breaking News” i kanal 5.

Filip kommenterade skilsmässan exklusivt för Hänts Hans Shimoda:

– Sådant här är vidrigt och sorgligt att gå igenom, så klart, men någon gång går förhoppningsvis solen upp igen. Det är väl sådant Gud ägnar delar av sin arbetstid åt att fixa, eller borde ägna lite tid åt i alla fall. Annars är han dum i huvudet.

I ett nytt poddavsnitt tackar Jennie för stödet hon fått efter att ha berättat om skilsmässan.

– Jag blir så rörd, jag kan börja gråta bara jag pratar om det, säger hon i ”Veckans bläcka”.

Men, vid sidan om detta lär det har pågått en del drama. Filip sägs nämligen redan ha en ny flickvän.

– De har umgåtts en tid och var bland annat i Berlin i somras på semester, avslöjar en initierad källa för Hänt.

Tjejen i fråga är 27 år, skådespelerska och DJ och har bland annat blivit prisad i Sverige för sina skådisinsatser. Hon har även haft sporadiska modelluppdrag för utländska prestigemärken. Hon är aktiv på Instagram och en flitig “gillare” av hennes bilder är Filip Hammar. Hänt har sökt Filips utpekade flickvän på telefon, men utan framgång.

27-åringen som sägs dejta Filip.

27-åringen som sägs dejta Filip.

LÄS OCKSÅ: Filip och Jennie Hammar separerar

Foto: IBL

SENASTE NYTT!