Hans Wahlgrens ilska efter händelsen med Bianca: ”Smärtsamt”

Hans Wahlgren och Bianca Ingrosso

Hans Wahlgren är ofta lugn och sansad när han dyker upp i tv-rutan.
Men det finns någonting som gör honom riktigt arg.
I en ny intervju berättar skådisen om ilskan efter händelsen med barnbarnet Bianca Ingrosso.
– Så smärtsamt och svårt, säger han till Amelia.
Christina Schollins stora lycka med Hans Wahlgren
0:21

Efter reklamen: Christina Schollins stora lycka med Hans Wahlgren

(0:21)

Slå på ljud

Christina Schollin, 84, och maken Hans Wahlgren, 85, har varit ihop i hela 65 år. De sågs för första gången på en te-bjudning hos Christinas kusin och det kändes rätt direkt.

– Vi pratade mycket teater. Alla gick hem men vi blev kvar där. Vi kysstes emellanåt också, sa Hans när han och hustrun gästade Tillsammans med Strömstedts förra året.

Tillsammans har de barnen Peter Wahlgren, 59, Niclas Wahlgren, 57, Pernilla Wahlgren, 54, och Linus Wahlgren, 46, som heller inte är främlingar för rampljuset. De tre yngsta syskonen har alla jobbat med musik och skådespeleri, medan Peter har valt att leva ett mindre offentligt liv och arbetar bland annat som brandman.

Benjamin Ingrossos hyllning till Hans och Christina

Christina och Hans har inte bara en nära relation till sina barn, utan även sina barnbarn. Benjamin Ingrosso, 24, som alltså är Pernillas son, har till och med tillägnat sina morföräldrar en låt. Låten Det stora röda huset handlar om deras hus, som är Benjamins favoritplats i världen.

– Mormor och morfar betyder väldigt mycket för mig, och huset där de bor har jag tillbringat halva min barndom i. Det är en speciell plats för mig helt enkelt, sa Benjamin Ingrosso i Benjamin's när han framförde låten för första gången.

I somras hade Benjamin en konsert på Lagnö där han framförde låten. I publiken satt Hans och Christina, som såklart var väldigt berörda.

Vi - Mormor och Morfar - satt naturligtvis på första parkett och fick höra när Benjamin sjöng Det stora röda huset som är en hyllnings-sång till oss och vårt hus där han älskar att vara och där han tillbringat somrarna ända sedan han var riktigt liten! Jag lovar - inte ett öga var torrt!”, skrev hon i ett inlägg efter konserten.

Hans Wahlgren om hatet mot Bianca: ”Smärtsamt”

Men det är inte bara Benjamin som får kärlek och hyllningar från morföräldrarna. I en ny intervju med Amelia uttalar sig Hans Wahlgren och Christina Schollin om Bianca Ingrosso, 27, som har tvingats utstå väldigt mycket näthat genom åren.

– Bianca har utsatts för helt orimliga hatkampanjer, det gör så ont i våra hjärtan och det vi kan göra är att ge henne så mycket kärlek att hon själv klarar av att stänga hatet ute, säger Christina om sitt barnbarn.

Även Hans Wahlgren är förfasad över klimatet i sociala medier. Morföräldrarna hoppas dock att deras kärlek och trygghet kan få det att kännas lite lättare.

– När ens barn eller barnbarn blir påhoppade, är det så smärtsamt och svårt att veta vad vi ska göra. Jag vill bara att de ska komma hit, det blir som en fristad och jag ser när Bianca kommer hit och slappnar av och går omkring i gräset och då hoppas jag att Björkhaga ger henne styrka.

FOTO: TÄRNHUVUD ANNA/Aftonbladet/TT, discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN