Hannah Graaf om nya livet efter skilsmässan

Hannah Graaf om nya livet efter skilsmässan
Hannah Graaf och maken Peter Karyd gick skilda vägar för ett år sedan.
Nu berättar hon om sitt nya liv, och berättar om de privata frågorna kring skilsmässan.
Det är alltid jobbigt med separationer med barn och som det är, klart det är jobbigt men det går framåt, säger hon till Hänt.
Annons

Hannah Graaf, 41, och maken Peter Karyd lämnade för ett år sedan in skilmässoansökan till Attunda tingsrätt. Att de valde att gå skilda vägar överraskade många då de under sommaren 2018 valde att förnya sina löften i samband med att Hannah fyllde 40 år och dessutom firade tio år som gifta.

Året innan skilsmässan sålde familjen sin lyxvilla i Sigtuna och flyttade till spanska Marbella där Hannah Graaf började arbeta som mäklare. Efter uppbrottet har Hannah flyttat till ett radhus i Sigtuna där hon nu börjar känna sig allt mer hemma. Exmaken Peter Karyd bor kvar i Spanien, dit hon åker med jämna mellanrum för att träffa de gemensamma döttrarna som går kvar i skolan där åtminstone ett år till.

Annons

– Min exman har ett litet radhus sen innan, det har stått tomt så där bor jag när jag har tjejerna, berättar hon för Hänt under premiären av Pascal Engmans bok Råttkungen.

Annons

– Jättetacksam att jag får vara där annars hade det varit svårt. Sen kommer de hem till mig och flyttar hem nästa sommar så då samlas alla i mitt hem i Sigtuna.

Hannah Graafs nya liv ett år efter skilsmässan

På sin blogg har hon sedan uppbrottet skrivit om sina känslor kring att bryta upp, vilket inte varit ett lätt resa. Men det är mycket hon väljer att inte skriva om heller, vilket har ifrågasatts.

– Min blogg är väldigt personlig, väldigt privat. Men det är bara en tiondel av det som händer i mitt liv. Jag har sagt det, jag kan berätta hur jag mår, att vi ska skilja oss; men på frågor om ”hur ni gör med bodelning?”, ”hur gör ni med barnen?”, det känner jag är vår privata ensak, säger hon.

Nu har det gått ett år sedan skilsmässoansökan lämnades in och Hannah Graaf säger att det fortfarande är tufft in emellan åt, men att hon börjar landa i sitt nya liv.

Annons

– Jag känner att jag inte är där än, men jag känner att jag är på god väg. Det är lättare att somna och lättare att gå upp på morgonen än för några månader sen. Det är alltid jobbigt med separationer med barn och som det är, klart det är jobbigt men det går framåt, säger hon till Hänt.

Om två veckor har Hannah Graafs realityserie Systrarna Graaf premiär på Viafree som hon har med sin syster Magdalena Graaf.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…