Hannah Graaf om förändringen med barnen efter skilsmässan

Hannah Graaf om att ha sina döttrar kvar i Spanien efter skilsmässan från Peter Karyd.
Två av Hannah Graafs barn bor i ett annat land – vilket leder till en hel del pendlande.
Nu berättar hon om hur det går att flyga så ofta fram och tillbaka.
– Det känns som att det är typ det enda som jag har gjort, säger hon till Hänt.
Annons

Hannah Graaf, 41, och exmaken Peter Karyd lämnade för ett år sedan in sin skilsmässoansökan till Attunda tingsrätt. Att de valde att gå skilda vägar överraskade många då de under sommaren 2018 valde att förnya sina löften i samband med att Hannah fyllde 40 år – och att de dessutom firade tio år som gifta.

Annons

Året innan skilsmässan sålde familjen sin lyxvilla i Sigtuna och flyttade till spanska Marbella där Hannah Graaf började arbeta som mäklare. Efter uppbrottet har Hannah flyttat tillbaka till Sigtuna och bor nu i ett radhus där hon nu börjar känna sig allt mer hemma. Exmaken Peter Karyd bor kvar i Spanien, dit Hannah åker med jämna mellanrum för att träffa de gemensamma döttrarna, som går kvar i skolan där åtminstone ett år till.

När Hänt träffar Hannah Graaf på pressträffen för det nya tv-programmet Systrarna Graaf  berättar hon om hur det går att ha sina döttrar i ett annat land.

Annons

– Vi har kommit överens om att de bor där till sommaren och sedan flyttar de hem till mig och då får han pendla istället, säger hon.

Då har det blivit en hel del pendlande för dig de senaste året? 

– Ja. Det känns som att det är typ det enda som jag har gjort. Förra året åkte jag varannan vecka då mina stora killar inte ville vara kvar i Spanien, utan de ville flytta tillbaka till Sverige.

Hon förklarar att pendlandet såklart inte är det roligaste, men att hon får gilla läget.

– Det här året kommer de även till mig en helg i månaden. Men jag pendlar typ lika mycket ändå, det är inte superroligt men det är som det är.

Valet att visa barnen i tv-serien

På frågan hur Hannah Graaf tänker kring att stora delar av svenska folket kommer få följa hennes privatliv i den nya tv-serien Systrarna Graaf säger hon att det är bara är roligt.

Annons

– Det är bara kul, otroligt kul. Inget jobbigt eller så. Fastän man har haft tv-team med sig i tid och otid, så har det bara varit roligt, säger hon och jämför tv-programmet med sin blogg:

– Det är lite det där med privat och personligt. Både jag och syrran har ju båda två bloggar, så det känns som att detta blir min blogg men i rörligt format. Jag bjuder gärna på mig själv och om hur jag mår och om vad som händer i mitt liv. Men sedan kanske man håller vissa andra delar mer privat där man inte öppnar sig så. Oavsett är det väldigt äkta och ofiltrerat och väldigt vi rakt upp och ner.

Hur tänker du kring att visa eller inte visa barnen i tv-programmet?

– Det är klart att det är mer fokus på mig och syrran, men mitt liv är ju även mina barn. Men min äldsta vill inte vara med och då behöver inte han vara med, och min yngsta kille ville vara med lite och tjejerna är med när vi gör våra resor. Men de är inte med mycket alls. Sedan finns de ju där för att de är en del av mitt liv. Men det är inte på något sätt utlämnande eller att barnen är med för mycket. Det är en lagom nivå och balans för alla ska känna att det är bra.

De små måste tycka att det är roligt? 

– Ja, men de älskar det! De tycker att det är jättekul. Liv, som är tio, hon såg en bild på busshållplatsen som var reklam för programmet och då blev hon helt lyrisk och frågar ”när ska jag vara med?”, säger Hannah Graaf.

Annons

FOTO: TT/Jessica Gow, 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…