Hannah Graaf i tårar över insikten om barnen efter skilsmässan

Hannah Graafs tårar efter insikten om barnen efter skilsmässan från Peter Karyd.
För några månader sedan flyttade Hannah Graaf tillbaka till Sverige från Spanien efter skilsmässan från Peter Karyd.
I TV4:s Anders knackar på blir det tårfyllt när hon öppnar upp sig om skilsmässan – och även storasyster Magdalena Graaf uttalar sig om systerns ex.
– Du har alltid haft män som har bestämt över dig, säger hon i programmet.
Annons

Under hösten kan tittarna återigen se när Anders Öfvergård, 51, flyttar hem till kända svenskar för att hjälpa till med både trasiga avloppsrör och relationsproblem i TV4:s Anders knackar på.

Under säsongens andra avsnitt flyttar han hem till Hannah Graaf, 41, som under inspelningen precis har flyttat tillbaka till Sverige efter att ha bott i Spanien i ett och ett halvt år. När Anders Öfvergård frågar henne varför hon valt att flytta hem igen berättar hon att det beror på skilsmässan. På frågan om hur det känns, svarar hon med tårar i ögonen:

Annons

– Skitjobbigt, vidrigt. Det är verkligen den värsta perioden i ens liv precis just nu. Barn här och barn där och skilja sig och försöka få allt att gå ihop, resor och hus och ja…

Annons

Det var i oktober förra året som nyheten kom om att Hannah Graaf skulle skilja sig från Peter Karyd, 44, efter tio år som gifta. Tillsammans har de döttrarna Liv, 10, och Vida, 7, och Hannah har även sönerna William, 18, och Mio, 15, sedan tidigare.

– Jag och min man skiljde oss för ett halvår sedan. Vi valde att separera, vilket inte var så lägligt med tanke på att vi ganska nyligen hade flyttat till Spanien tillsammans med våra gemensamma barn och med en av mina pojkar, säger Hannah Graaf i Anders knackar på.

Hannah berättar att hon flyttat från sitt drömhus i Spanien som hade utsikt över hav och berg. Det var ett trevåningshus med hiss, stora och öppna ytor, biorum, gym, sju sovrum, åtta badrum, enorm uteplats med pool – och en egen trädgårdsmästare. Men nu har det blivit dags att vända blad när hon med Anders Öfvergårds hjälp får i ordning det nya radhuset som hon köpt.

Hannah Graaf brister ut i tårar efter livsförändringen

När Hannah Graaf går runt och tittar i sitt nya radhus och ser flickornas rum kommer tårarna. Döttrarna är fortfarande kvar i Spanien hos sin pappa vid det här tillfället.

Annons

– Det bara blev så konkret att de inte är här, säger Hannah och torkar tårarna.

Hannah Graaf blir känslosam i Anders knackar på.
Känslorna väller över för Hannah Graaf i Anders knackar på.

Anders Öfvergård menar att han märker hur skilsmässan tär på henne.

– Att vara i en skilsmässa är jävligt stressande, det blir mycket oro, mycket känslor. Det märks rätt tydligt på Hannah faktiskt, säger Anders Öfvergård.

Magdalena Graafs pik mot Hannahs beslut

Under programmet erkänner Hannah Graaf att hon är konflikträdd. När hon till exempel hamnat i bråk med storasyster Magdalena Graaf, 44, har de inte pratat igenom det efteråt, utan bara blickat framåt.

Annons

– Det är det värsta jag vet, att älta och det är också svårt i ett förhållande och i ett äktenskap om man är gift med någon som älskar sådant, att prata om saker så är man helt tvärtom. Det är lite som jag och min exman, säger Hannah Graaf och fortsätter senare:

– Jag avskyr konflikter, jag avskyr bråk, jag avskyr sådant.

Anders Öfvergård menar att just det här beteendet är det som ligger till grund för hennes skilsmässor.

– Det här har också satt dig i en situation där du har två skilsmässor. Det kan ju vara en liten del i det som gör att det har blivit skilsmässa, eller hur? Någonstans måste man reflektera över sin egen insats i äktenskapet, säger Anders Öfvergård.

När Magdalena Graaf kommer för att hjälpa till med det sista arbetet i renoveringen av radhuset pikar hon om att Hannah sällan varit konflikter i sina relationer – hon menar att lillasyster alltid valt dominanta män som har bestämt.

Annons

– Du har alltid haft väldigt dominanta män som har bestämt över dig. Skulle min man bestämma över mig… jag skulle smälla till honom. Nej, men du har alltid haft män som har bestämt över dig, säger Magdalena Graaf.

Anders knackar på sänds på onsdagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…