Hannah Graaf i tårar – egna orden om livet som ensamstående mamma

Hannah Graaf skriver ofta om sitt liv med sina fyra barn.
Nu berättar hon om kampen och känslorna kring att papporna inte bor i samma land.
– Nu känner jag att tårarna är på väg precis hela tiden, skriver tv-profilen.

Hannah Graaf fann för sexton år sedan kärleken i Peter Karyd. Det var genom en gemensam vän som det forna paret träffades. Fyra år efter det första mötet så gifte de sig och tillsammans fick de döttrarna Liv och Vida.

Hon har även sonen Wiliam med Andreas Carlsson och sonen Mio med Daniel Boudal.

Hannah skriver ofta på sin blogg om sina barn och vad de hittar på om dagarna. I hennes senaste inlägg berättar hon att det häromdagen var så fullt upp att det blev riktigt tufft.

”Igår var nog den galnaste dagen. Fasen vad tufft det är att vara ensam med alla barnen. Att bära allt ansvar i stort sett hela tiden. Man är för det mesta en bankomat, sopkorg, slav och allt däremellan”, skriver hon och fortsätter:

”Man ska fixa och lösa alla problem, allt från skola och läxor till skrik, bråk och allt som kommer i vardagen. Ingen som kliver in, backar upp och tar över. Alla krig krigar man ensam.”

Hannah Graafs hektiska vardag

Men Hannah Graaf menar på att det just nu är mer i livet som är tufft än att få ihop vardagen med barnen.

”Sen allt annat som händer runtomkring som man även ska mäkta med. Som ens egna känslor till exempel. Måste ha någon form av superkraft men igår kände jag faktiskt för att gå till skogs. Då tog det bara stopp. Hur mycket ska man orka med egentligen?”.

Hon skriver att hon fortsätter att kämpa och att hon inte kan skriva ut exakt vad det är som hänt och händer på bloggen.

”Men nu känner jag att tårarna är på väg precis hela tiden. Kan börja gråta i mataffären utan någon egentligen anledning. Nu bränner tårarna bakom ögonlocken igen bara för att jag berättade om det.”

Klandrar inget ex

I slutet av inlägget tillägger hon att hon inte menar något illa mot någon av barnens pappor med sitt inlägg. Hon tycker att barnens pappor är fantastiska, men då de inte bor i Sverige får hon mer att göra på egenhand, vilket blivit jobbigt stundvis.

”Detta är mina känslor över att vara ensam. Till exempel är Peter en fantastisk pappa men han bor ju i Spanien så är ju inte här fysiskt. Men gör så mycket och sitt bästa från där. William bor hos mig och har alltid gjort, och hans pappa bor i USA, så det är mitt ansvar här också.”

Hannah Graaf tillägger:

”Det är jobbigt att vara själv oavsett om papporna är underbara pappor.”

FOTO: TV4/TV4PLAY

LÄS OCKSÅ: Hannah Graafs återförening med ex-maken Peter Karyd

LÄS OCKSÅ: 5 saker du inte visste om Daniel Damberg i Hela Sverige bakar 2020