Hanna Lindblad om sommarbröllopet: "Jag längtar efter den stunden"

Hanna Lindblad om sommarbröllopet: "Jag längtar efter den stunden"

Lotta Gray möter en glad Hanna Lindblad som berättar om den nygamla kärleken och om sina bonusbarn. Och som gillar att inte vara sådär "superkänd".

Vi ska träffas på Chinateatern i Stockholm klockan 18. Och sedan äta middag på Berns Salonger nästgårds. Det bestämde vi redan i maj, jag och musikalartisten Hanna Lindblad, 33. Men allt eftersom sommaren har gått och vi inte haft kontakt kände jag att vi måste höras av. Och hon svarar snabbt att visst ses vi. Inne på Chinateatern är det tyst. Hela scenen är upplyst och det är en märklig känsla med alla dessa tomma stolar.

“Ingen i familjen har jobbat inom showbiz men väldigt drivna och framåt – entreprenörer, och jag har definitivt fått mitt driv från dem”

Jag sätter mig i en av dem. Fingrar lite på det vinröda tyget. Och så dyker hon upp i långkofta och guldlamé kjol. Hon kramas. Verkar glad på ett sådant där dansigt sätt hinner jag tänka. Vältränad är hon också noterar jag avundsjukt. Och känner mig som kusinen från landet. Hanna är från Motala. Säger hon och vräker på med den där typiska Östergötlandsdialekten.

Micael Engström

Hanna berättar om hur slitigt, men roligt det är att dansa. Foto: Micael Engström

– Jag är uppväxt med tre syskon. Ingen i familjen har jobbat inom showbiz men väldigt drivna och framåt. Entreprenörer, och jag har definitivt fått mitt driv från dem. Morfar och mormor startade en livsmedelsbutik som mina föräldrar tagit över och det är nu nio butiker.

Läs mer: Claes Malmberg om döden: “Det behöver inte betyda slutet”

Det berättar hon entusiastiskt över vår middag på Berns. Hon kan sina favoriter. Beställer in vant och äter med händerna. Fast hon ursäktar sig först.

– Pappa är en riktig teaterapa, han kan dra igång en fest han. Mina föräldrar har låtit mig fatta alla beslut själv men alltid stöttat mig.

“Mina föräldrar har låtit mig fatta alla beslut själv men alltid stöttat mig”

Hon hoppade av musikallinjen i Sandviken då hon blev hon antagen till Balettakademin i Göteborg. Hon var 17 år och bodde ensam för första gången men levde sin dröm. Att dansa. Hon utexaminerades 2000.

– Det är klart att det var tufft, jag var så ung, fortsätter hon och ta ett bett på sushin och spänner de grönblå ögonen i mina.

Foto: Micael Engström

Det vilar inga sorger över den här tjejen. Foto: Micael Engström

Stockholm lockade. Erbjudanden började komma. Hanna körade bakom ett antal stora produktioner, bland annat i Laberos show. Sedan dess har hon nominerats för en Guldmask i sin roll i “Saturday Night Fever”och fick den sedan för huvudrollen i “Singing in the rain” som blev hennes stora genombrott

– Men den rollen jag har nu i ”Flashdance” är den ultimata drömrollen. Att få spela Alex Owens och både få sjunga och dansa.

 Läs mer: Anna Brolin: Sedan jag träffade Jesper har allt fallit på plats

Vi beställer in mer mat. Hanna fladdrar med händerna. Jag hinner uppfatta en ring som glittrar i farten. Hon spricker upp i ett stort leende.

– Det är en otrolig historia. Jag träffade Kalle och vi hade en relation för många år sedan när jag var ung och bodde i Göteborg. Det tog slut och jag träffade andra män, som jag har lärt mig massor av förstås på vägen. Så på nyårsafton sprang jag bara på honom ute på krogen igen. Han satt där i en bar. Kalle har ju alltid funnits där i bakhuvudet. Så otroligt egentligen.

“Det tog slut och jag träffade andra män, som jag har lärt mig massor av förstås på vägen”

Jag ryser lite. Får ståpäls. Säger att det måste vara någon mening. Karl von Spreti, 35, är musiker och har två barn sedan en tidigare relation.

Foto: Micael Engström

Gud. Tänk om man kunde röra sig sådär. Foto: Micael Engström

Nu bor de tillsammans i ett radhus i Göteborg och varannan vecka har de barnen. Hanna jobbar tre dagar i veckan i Stockholm och är sedan hemma igen.

Kalle har stor förståelse för de udda arbetstiderna vilket underlättar för alla.

– Och jag längtar efter barn. Det blir bröllop i juni i mina hemtrakter. Ett kyrkbröllop. Jag har längtat efter den stunden, berättar hon och ler lite. Sveper koftan tätare omkring sig.

Jag frågar hur han friade. Om det var något speciellt.

– Åh, han hade gjort en specialring med sina fingeravtryck på hos designern Cornelia Webb. En guldring med 32 diamanter, gömd dem i en ryggsäck samt packat ner två glas och bubbel. Picknick du vet, och så gick han ner på knä och frågade om jag ville leva resten av mitt liv med honom, berättar hon och lyser av glädje.

Läs mer: Louise Boije af Gennäs: Jag har aldrig tidigare varit kär i en kvinna

Hon har även varit i Portugal under sommaren för att förbereda sig inför arbetet med ”Flashdance” och bestämde sig för att rena kroppen från gifter och körde en riktig detoxkur samt har även gått till sångpedagog.

Lägenheten är fylld av vänner

– Man är på sätt och vis som en elitidrottare. Jag är väldigt intresserad av hälsa och näringsfysiologi, hur kroppen funkar. Förra året var hon även i USA och tog danslektioner för att hålla kroppen och knoppen i trim.

– Just nu har jag en perfekt balans. Jag är inte superkänd vilket gör att ingen direkt känner igen mig, jag lever min dröm, har frihet att kunna välja och kan samtidigt få vara privat.

Foto: Micael Engström

Hanna älskar att dansa. Foto: Micael Engström

Hösten 2012 satte Hanna upp sin egen produktion ”Showgirl” som hon turnerade runt med i Sverige tillsammans med två andra tjejer. Hon har även medverkade två gånger i ”Melodifestivalen. Först med låten ”Manipulated” 2010 och hamnade på en femteplats. Två år senare var hon tillbaka med “Goosebumps” och slutade på en sjundeplats i deltävling fyra.

– Det är ju bland den häftigaste scen man kan stå på. Vill gärna vara med igen men superviktigt med en bra låt, säger hon och skrattar högt. I Stockholm har hon en lägenhet på Söder. Den är ofta fylld av vänner och bekanta. Här sover hennes familj över ibland.

– Vi har väldigt kul ihop och är nära varandra.

Över den här tjejen vilar inga ledsamheter. Hela hon lyser av lycka. Att hon älskar dans och musik är tydligt men skenet kommer från något annat. Den där Kalle strösslar guld över tillvaron.

Missa inte detta:

Du har gjort fel hela ditt liv – så här gör du den ultimata ostmackan

11 bilder som togs i precis rätt ögonblick

15 bevis på att kängurur kan vara riktiga svin

24 plågor som alla med högklackat garanterat känner igen sig i

37 tatueringar som ingen borde vilja ha

FRÅN FÖRSTASIDAN