LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Brolin: "Sedan jag träffade Jesper har allt fallit på plats"

21 dec, 2014 
AvLotta Gray
En lika stor del som julklappar, glögg och tomte är uppesittarkväll framför tv:n för svenska julfirare. I år är det sportprofilen Anna Brolins tur att fronta julen i TV4: "Det är väldigt speciellt att få vara en del av det svenska firandet."
Annons

Sportankaret Anna Brolin, 34, går från klarhet till klarhet. Nygift och med många uppdrag kommer hon nu leda oss genom julafton i TV-rutan.

Tidningen Hänt i Veckan träffar Anna på Skansen på Djurgården i Stockholm. Vad kan vara mer juligt i dessa tider än att frottera sig med TV4:s julvärd än just här? Anna är varm, plirig, och har lockat håret. Och sminkat sig i taxin som hon ofta gör tydligen.

– Ibland lockar jag håret vid bagagebandet någonstans och har blivit duktig på att sminka mig i taxibilar, berättar hon när vi huttrande tar oss vidare till den stuga vi ska plåta i, säger hon.

Foto: Micael Engström
Anna Brolin är årets julvärd i TV4. Foto: Micael Engström

Anna Brolin, 34, är född i Stockholm men flyttade vid tidig ålder till Enköping där hennes pappa Gunnar, 67, kommer ifrån. Där växte hon upp i en idyllisk förortsby med lillebror Carl, 32, numera framgångsrik modell.

Annons

Anna gick naturtekniskt gymnasium med inriktning el, samt idrottade förstås. Förebilderna var mamma och pappa som hade ett stort intresse för sport.

– Jag växte upp med att sportradion alltid stod på och att mina föräldrar var väldigt intresserade av sport. Mamma av tennis och golf och pappa var egentligen intresserad av allt.

– Jag höll på med gymnastik, åkte skidor, körde konståkning och började i balett när jag var tre år gammal. Dessutom cyklade jag överallt för att ta mig till olika aktiviteter så nog fick jag motion allt, säger hon och kastar med det långa, lockade håret.

Anna Brolin övar på att tända ljusen inför julafton. Foto: Micael Engström

När Anna var 19 år och klar med gymnasiet stack hon till Cypern för att jobba som tennistränare under åtta månader, en tid som gett henne minnen för livet. Senare tog hon sig till Mallorca och stannade i tre år där hon lärde hotellgäster att spela golf via resebyrån Ving.

Annons

– Det var ju världens bästa skola, jag lärde mig spanska som har öppnat en massa nya dörrar, jag fick ta hand om allt från gråtande barn till dödsfall, säger hon och fingrar lite på julgranen.

Hon bestämde sig tidigt, redan vid nio års ålder, för att jobba med journalistik och åkte hem för att gå en utbildning inom media och journalistik i Kalmar. Anna var 22 år och hade levt ett relativt bekymmerslöst liv på Mallorca. Nu fick hon vända på slantarna.

– Det var en stor kontrast mot Mallis. Jag hade inte lagat mat på flera år. Nu fick jag storhandla och leva på makaroner.

På somrarna åkte hon till USA för att jobba extra som tennistränare för att dryga ut sin inkomst. När det var dags att göra sitt examensarbete föll valet på Peru för SIDAs räkning. Anna skrev om indianernas roll i den demokratiska processen och lärde sig ytterligare mer spanska.

– När jag kom hem tog det bara två månader. Sedan kom jag i kontakt med tidningen Golfresan och det var ju ett drömjobb förstås. Att få resa och samtidigt spela golf var toppen. Drömmen om att bli golfproffs var tydlig tidigt men jag fick se den krossad när jag insåg att livet kom emellan.

Annons

Det är ingen slump att stora idrottsmän blivit just stora. Det ligger så oerhört mycket tid bakom prestationen. Jag ville leva. Inte stå och nöta på greenen. Ville ut och festa, ha kul, Livet kom emellan helt enkelt.

Det ingick även att göra lite tv i den nya arbetsrollen och Anna blev kontaktad av Viasat.

– Efter bara några månader fick jag göra hockey-VM. Jag har ju alltid älskat utmaningar, gått igång på live-sändningar och är rätt cool i de där sammanhangen. Gillar nerven som finns att sända live, vad som helst kan ju hända, berättar hon.

“Det är klart att jag haft relationer och några har förstås gått i kras”

2008 gick hon vidare till TV4 där hon varit sedan dess. Jobben har avlöst varandra och har varit allt från “Nyhetsmorgon” till “Spårlöst försvunnen”. Att hon älskar att resa går inte att ta miste på och när frågan kom om hon ville vara utrikeskorre i Barcelona var svaret enkelt.

Annons

– Jag bevakade spanska ligan som jag älskar. Men det var ett slit, vi jobbade säkert åttio timmar i veckan för att leverera till mitt program “Anna Brolin La Liga” som sändes en gång i veckan. Jag tycker om Barcelona, det är ju mitt andra hem, säger hon och ler stort.

Hur är det med relationerna?

– Det är klart att jag haft relationer och någon har förstås gått i kras på grund av mitt jobb. Men sedan träffade jag Jesper och allt föll på plats.

Brolin_001
Lotta Gray ihop med Anna Brolin. Foto: Micael Engström

Anna träffade Jesper Rodhborn för tre år sedan genom gemensamma vänner.

– Det var på restaurangen East, mitt i natten och jag som aldrig trott att man kan träffas sådär på krogen. Vi hade många gemensamma nämnare, väldigt lätt för att prata. Han är en sportig, driven kille. Överhuvudtaget gick allt enkelt på något vis.

Annons

De bestämde sig först under en semester på en strand i Kroatien att inte gifta sig men det höll inte. De förstod snabbt att de hörde ihop. Paret gifte sig förra året på Gotland där Jesper kommer ifrån. Anna bar en klänning från designern Valerie Aflalo, 38, och de 150 gästerna bjöds på ett bröllop i festens tecken.

– Vi körde after wedding-party på Kallbadhuset i Visby, direkt efter vigseln. Sedan, efter det var det middag.

Bröllopsresan gick till Ibiza då båda gillar att resa. Annars ser de till att ha helt blanka helger då Jesper jobbar i Finland under veckorna. Det är ett evigt pusslande för att ses men de tar en dag i taget.

– Vi hittar tid, vi skypar och ibland flyger jag till honom efter ett jobb eller han kommer till mig där jag är. Det funkar. Vi tar en vecka i taget, planerar inte så mycket mer än så. Men visst försöker vi i framtiden jobba på att Jesper ska kunna vara baserad här hemma i Stockholm.

Annons

Det är klart att familj finns med i bilden men vi måste bo i samma land

Anna låter säker på rösten. Hon verkar ha hittat mannen i sitt liv och är trygg i det avstånd de geografiskt har. Jesper visste vem han gifte sig med. En tjej driven av passion för sport och utmaningar, ständigt på väg någonstans.

– Det är klart att familj finns med i bilden men först och främst vill jag att vi ska bo i samma land. Jag tänker att vi, om så blir fallet, kommer ha ett modernt förhållande. Att barnet får hänga med eller att man kanske kan lämna senare på dagis för att få lite tid om man varit borta kvällen innan. Pussla helt enkelt, säger hon.

Premiär Stockholm Stories
Anna ihop med maken Jesper Rodhborn. Foto: Stella Pictures

På julafton kommer Anna vara TV4:s julvärd och guida tittarna genom eftermiddagen och kvällen. Det kommer kända personer till studion och det varvas med klassiska filmer under kvällen.

Annons

– Jag känner mig otroligt hedrad förstås, det är en ära och jag är inte speciellt nervöst över att det är live. Däremot över hur mottagandet blir. Det är ju väldigt speciellt att få vara en del av det svenska firandet.

Själv kommer Anna att fira med sin familj i Enköping, förmodligen dagen efter. Jesper stannar på Gotland för att vara med de sina.

– Jag är inte supertraditionell. För mig handlar julen om att mitt annars hektiska liv blir lugnare. Få lugn och ro och vara med mina närmaste. Av geografiska skäl funkade det inte i år att fira med Jesper eftersom jag jobbar delar av julhelgen, fortsätter hon.

Vi går ut. Ska plåtas i kylan. Både Anna och jag huttrar. Hon hatar kyla. Sedan kastar hon sig in i en taxi på väg till TV4-huset. Fart och fläkt. Här står ingenting stilla.

Det blir en bra jul i rutan, det är jag helt övertygad om.

Bonus! Lotta Gray och Anna Brolin bjuder på julsång:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons