Hanna Hedlund om dotterns okända krav – efter skilsmässan från Martin

HANNA HEDLUND, MARTIN STENMARCK

För ett år sedan gick Hanna Hedlund och Martin Stenmarck skilda vägar efter 23 år tillsammans och tre gemensamma barn.
I podcasten Jessica & Hanna – Å andra sidan berättar nu Hanna om dotterns önskan efter skilsmässan.
Hanna Hedlunds avslöjade om kärlekslivet efter skilsmässan – Se klippet här
0:44

Efter reklamen: Hanna Hedlunds avslöjade om kärlekslivet efter skilsmässan – Se klippet här

(0:44)

Slå på ljud

Hanna Hedlund, 47, är en framgångsrik skådespelare, sångare och programledare och driver även podcasten Jessica & Hanna – Å andra sidan tillsammans med sin nära vän och Jessica Wahlgren, 47.

Hanna var tidigare gift med artisten Martin Stenmarck, 49, och tillsammans har de tre barn Ida, 18, Love, 15, och Saga, 10.

Det var under våren 2021 som paret gick ut med beslutet om att de skulle skiljas, efter över 20 år tillsammans. Enligt ex-paret var det ett gemensamt beslut att skiljas efter att ha levt isär under ett halvårs tid. Detta framgår bland annat i de offentliga skilsmässohandlingarna som Hänt har tagit del av.

”Vi har funnits där och stöttat varandra i vått och torrt och det kommer vi alltid göra. Våra tre underbara barn är och förblir mittpunkten och det viktigaste i våra liv”, skrev de då om skilsmässan.

Kampen med att vara singel

Efter skilsmässan började ett nytt liv för ex-makarna. Singellivet, att bo ensam och att vara ensamstående förälder varannan vecka med tre barn. Hanna har tidigare delat med sig om sin sorg och kampen i podcasten Jessica & Hanna – Å andra sidan.

– Det har varit en sorg, som en stor sorg, på varje årsdag. Det väcks till liv av minnen eller en låt. Det kan komma jättemycket känslor, verkligen, berättade Hanna då och fortsatte:

– För när man bor själv är det ju inte så att det är någon som köper blommor eller lagar middag. Det känns så lyxigt att bli bortbjuden på middag.

Dotterns önskan med Hanna efter skilsmässan

Barnen bor varannan vecka hos föräldrarna, men nu under sommaren har det varit lite mer flexibelt på den fronten.

I senaste avsnittet av podden berättar Hanna om en av döttrarnas krav efter skilsmässan med maken Martin.

– Jag har haft mina barn i mer än två veckor, säger hon och fortsätter:

– Ida har varit hos mig ändå fast att det är pappa vecka. Han är i Hälsingland och hon vill vara kvar i Stockholm, vilket jag är så hon har varit med mig, säger Hanna i podcasten.

Hanna berättar också om den stora glädjen som hon just nu upplever med dottern. Ida har nämligen klarat körkortet! Så när hon åkte hemifrån själv i bilden fick Hanna en rejäl insikt.

– Det är ju helt magiskt! Så vi har ju åkt så mycket bil den här veckan. Mitt barn har tagit körkort!, säger Hanna och tillägger:

– Att se henne lämna uppfarten i bilen, ensam, det var så märkligt.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN