Idol 2023 marknadsföring banner

Hanna Hedlunds beslut – ändringen efter skilsmässan från Martin: ”Jag behöver bryta”

30 jun, 2022 
https://image.hant.se/lovisa-byline.jpg.jpg?imageId=7617233&x=0&y=0&cropw=89.74358974359&croph=100&width=1318&height=1318
Lovisa Ström
Hanna Hedlund, Martin Stenmarck
Drygt ett år har gått sedan Hanna Hedlund och Martin Stenmarck gick skilda vägar.
Nu berättar Hanna om insikten hon fått efter separationen.
– Jag kände att jag behöver bryta, säger hon.
Annons
Martin Stenmarcks sommarplaner – efter tuffa bakslaget
Martin Stenmarcks sommarplaner – efter tuffa bakslaget

Det var under våren 2021 som nyheten om att Hanna Hedlund och Martin Stenmarck går skilda vägar kom. De hade då varit ett par i över 20 år och tillsammans har de barnen Love, Saga och Ida.

Med en separation kommer många förändringar och många kan tycka att traditioner så som julafton och midsommar blir jobbigt. I podcasten Jessica & Hanna - å andra sidan, som Hanna har tillsammans med Jessica Wahlgren, berättar Hanna nu om hur hon firade midsommar i år och känslorna kring det.

Det gjorde Hanna Hedlund på midsommar

Det är när Jessica frågar vad Hanna gjorde på midsommar som hon berättar som sin härliga helg.

– Vi var hos min äldsta kompis. Vi har känt varandra sen vi var typ fem eller sex. Vi åkte dit ett gäng kompisar och vi hade det så kul. Jag har varit på en gård. Saga har ridit varje dag, det har varit strålande sol. De har pool och bor vid en sjö. Det var en idyll. Och Lina och Nassim var där. Det var jättemysigt, berättar hon.

Annons

Men att inte fira med Martin och barnen är fortfarande något som är nytt för Hanna.

– Det är ju fortfarande nytt de här högtiderna för mig. Så jag var lite såhär "hur blir det nu då?". Nu är det liksom jag och barnen, säger hon.

Och Jessica, som också har gått igenom en skilsmässa, förstår vad hon menar.

– Så länge man är med barnen så tyckte i alla fall jag inte att det var jobbigt med högtiderna, även fast det ser annorlunda ut.

Hanna Hedlunds beslut – insikten efter skilsmässan från Martin: ”Jag behöver bryta”

Men Hanna fick en fin midsommar till slut, och inför den stora helgen tog hon faktiskt ett stort beslut.

– Jag har jobbat varenda midsommar, men nu tackade jag faktiskt nej till det för första gången på fem år. Nu blev det min barn-midsommar och jag kände att jag kan inte jobba bort det. Plus att det midsommarfirandet är ju så förknippat med den familjen som var då, och då kände jag bara att "nej, jag behöver bryta de där grejerna", förklarar hon och fortsätter:

Annons

– Många hade ju respektive, men det var någon som var singel också. Jag var rädd att jag skulle känna att "här kommer jag bland alla i familjen", men det kände jag inte alls.

FOTO: TT

Annons