Hanna Hedlund om beslutet med barnen efter skilsmässan - så bor de

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund

I fjol gick Martin Stenmark och Hanna Hedlund ut med att de valt att separera.
Nu avslöjar Hanna beslutet för barnen – så bor de efter skilsmässan.
0:32

Efter reklamen: Lina Hedlunds nya bröllopsbesked med Nassim: "Kommer att ske..."

(0:32)

Slå på ljud

Hanna Hedlund, 47, och Martin Stenmark, 49, gick i fjol ut med nyheten att de valt att gå skilda vägar – detta efter över 20 år tillsammans. De berättade gemensamt på Instagram om uppbrottet, och då hade de redan bott ifrån varandra i ett halvår.

Vi har levt separerade i över ett halvår och har beslutat oss för att fortsätta med det… Vi kommer alltid att vara familj men är inte längre ett par.”, skrev paret på Instagram.

Det var däremot inte förrän tidigare i år som de ansökte om skilsmässa. Betänketiden löper ut i mitten av oktober och då går skilsmässan igenom.

Linus Wahlgren berättar om stora intresset

Se klippet här!

Ex-makarnas äktenskapsförord – så delas fastigheterna upp

Det var för en tid sedan som Hänt tog del av Hanna och Martins äktenskapsförord och gåvobrev. Där stod det tydligt vem som får vilket hus. De äger nämligen ett hus på Lidingö och ett sommarställe i Bollnäs.

Där kan man läsa att Martin får sommarhuset som paret själva renoverat och som dessutom betyder mycket för Hanna. Hon och systern Lina Hedlund är nämligen uppvuxna i området och hennes nu avlidna pappa tog tidigare hand om byggnaden.

Huset på Lidingö får Hanna, Martin ger bort sin del av huset och Hanna tar över lånen som finns på bostaden. Vid en eventuell försäljning av huset där slutpriset är minst 10,5 miljoner kronor står det att Hanna ska betala 310 000 kronor till Martin.

Beslutet för barnen efter skilsmässan – så bor de

Ex-makarna har barnen Ida, 18, Love, 15, och Saga, 10, ihop. I podcasten Å andra sidan som Hanna har tillsammans med vännen Jessica Wahlgren pratas det högt och lågt om allt mellan himmel och jord. Och det är inte sällan de kommer in på just relationer och barn.

I det senaste avsnittet pratar de om hur man underlättar för barnen när man går igenom en skilsmässa och Hanna berättar då att hennes mamma jobbar åt socialen som medlare mellan par som separerat. Hon hade då berättat att det par oftast bråkar om är barnens kläder när de flyttar mellan sina föräldrar. Så tipset hon gav var att försöka ha dubbla uppsättningar till barnen för att underlätta för dem. Ett tips som Hanna och Martin tagit åt sig av.

– Så vi har verkligen gjort det. För har man valt att separera så kanske man har lite samarbetssvårigheter och ser lite olika på många saker, och bara eliminera bråket, säger Hanna och fortsätter:

– De ska inte ha mer än sin mobiltelefon, det ska vara det enda de behöver packa med sig. Så lite som möjligt.

Barnen verkar alltså bo hos både Hanna och Martin och flyttar mellan sina föräldrar.

FOTO: Karin Törnblom/TT/TV4

SENASTE NYTT!