Hanna Hedlunds nya ord om tiden efter skilsmässan från Martin: ”Mådde skit”

Hanna Hedlund & Martin Stenmarck

Drygt ett år har gått sedan Hanna Hedlund och Martin Stenmarck gick skilda vägar efter många år ihop.
Nu berättar Hanna om tiden efter skilsmässan.
– Mådde skit, säger hon.
Martin Stenmarcks sommarplaner – efter tuffa bakslaget
0:40

Efter reklamen: Martin Stenmarcks sommarplaner – efter tuffa bakslaget

(0:40)

Slå på ljud

Det var under våren 2021 som nyheten om att Hanna Hedlund och Martin Stenmarck hade separerat kom. De hade då varit ett par i över 20 år och har barnen Love, Saga och Ida ihop.

I podcasten Jessica & Hanna - å andra sidan, som Hanna har tillsammans med vännen Jessica Wahlgren, berättar Hanna nu om den tuffa tiden efter skilsmässan.

Hanna Hedlund om omställningarna efter skilsmässan

Med en separation kommer många förändringar och det är vanligt att man tycker att traditioner så som julafton och midsommar blir jobbigt.

I podcasten är Hanna ärlig med att det fortfarande känns ovant att inte fira högtider med "gamla" familjen, men bestämde sig därför i år för att helt bryta de gamla traditionerna.

– Det är ju fortfarande nytt de här högtiderna för mig. Så jag var lite såhär "hur blir det nu då?". Nu är det liksom jag och barnen, säger hon och fortsätter:

– Jag har jobbat varenda midsommar, men nu tackade jag faktiskt nej till det för första gången på fem år. Nu blev det min barn-midsommar och jag kände att jag kan inte jobba bort det. Plus att det midsommarfirandet är ju så förknippat med den familjen som var då, och då kände jag bara att "nej, jag behöver bryta de där grejerna".

Och visst fick Hanna en superfin midsommar.

– Vi var hos min äldsta kompis. Vi har känt varandra sen vi var typ fem eller sex. Vi åkte dit ett gäng kompisar och vi hade det så kul. Det var jättemysigt, berättar hon.

Hanna Hedlunds nya ord om tiden efter skilsmässan från Martin: ”Mådde skit”

I podcasten pratar vännerna om allt mellan himmel och jord och under senaste avsnittet var hormoner och preventivmedel på tapeten.

Hanna berättade då att hon har hormonspiral varpå Jessica påpekade att hon har känts väldigt stabil i sitt humör, trots hormonerna. Hanna håller med men menar att det inte alltid varit så. Hon satte nämligen i spiralen i samband med skilsmässan från Martin, vilket gör att hon inte riktigt vet vad som orsakade hennes mående då.

– Sen var jag inte riktigt det när jag satte in det, men det var ju för att det rockade så otroligt mycket annat i mitt liv. Så ibland har jag tänkt att det var den men det är ju omöjligt att veta, för det var ju så mycket annat som hände som att vi separerade och allt det, berättar Hanna och avslutar:

– Så jag mådde ju liksom skit det första halvåret.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN