Hanna Hedlund om att ta över Allsång på Skansen

04 aug, 2022 
Sanna Nielsen, Hanna Hedlund
Många spekulerar i vem som kommer att ta över Allsång på Skansen efter Sanna Nielsen.
Nu berättar Hanna Hedlund hur hon ställer sig till uppdraget.
Annons
Sanna Nielsen om hur mammarollen har förändrat henne som person
Sanna Nielsen om hur mammarollen har förändrat henne som person

Allsång på Skansen är utan tvekan ett av Sveriges mest folkkära program. När det börjar sändas på SVT vet man att sommaren är här, och varje år bjuds det på underbar musik av populära artister.

Sanna Nielsen har lett programmet under 7 års tid och är minst sagt uppskattad av tittarna. Men tidigare i år kom beskedet att hon hoppar av och ger över stafettpinnen till någon annan.

Därför hoppar Sanna Nielsen av Allsång på Skansen

Men hur kommer det sig egentligen att Sanna ska sluta? I en intervju med Hänt berättar hon om de blandade känslorna kring beslutet samtidigt som hon förklarar att hon känner att det är dags för ett nytt kapitel i livet.

– Det är en väldigt bra fråga just nu faktiskt, för jag har hur kul som helst och står där uppe på scenen och tänker ”hur tänkte jag nu”?. Men samtidigt så är det ett beslut som jag har tagit med mycket eftertanke såklart, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag skulle egentligen kunna stå här i många år till, för allsången är det bästa sommarjobbet som finns, men jag har också fått göra i princip allt som jag drömt om att få göra i det här programmet. Och då känner jag att det kanske är dags för andra drömmar att ta vid nu.

Hanna Hedlund om att ta över Allsång på Skansen

Det spekuleras nu hej vilt om vem som kommer att ta över rollen som programledare för det folkkära programmet. I Jessica Wahlgren och Hanna Hedlunds podcast Jessica & Hanna - å andra sidan tar nu även de upp det heta ämnet.

Hanna berättar nämligen att hon ska vara med i Allsång på Skansen senare i sommar, och det är då Jessica kommer på att det ju borde vara hon som tar över efter Sanna.

– Det är ju Sannas sista program så det känns lite fint att få vara med i det programmet. Nu när hon gått ut med att hon inte ska vara programledare nästa år, säger nämligen Hanna varpå Jessica snabbt inflikar:

Annons

– Vet man vem som ska bli programledare? Du hade passat perfekt som det!

Och Hanna är inte helt främmande för tanken. Hon tycker nämligen att det låter väldigt kul, men säger också att hon tror att den chansen är väldigt liten.

– Jo, men jag älskar det. Men de brukar ta varannan kille och varannan tjej och jag har inte fått frågan, så det tror jag liksom är klart redan, säger hon.

FOTO: TT

Annons