LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hanna Hedlund om att bo själv efter flytten från Martin Stenmarck

03 nov, 2021 
Mikael Einarsson
Hanna Hedlund
Sedan uppbrottet från Martin Stenmarck har Hanna Hedlund bott själv – något sångerskan aldrig tidigare gjort.
Nu berättar Hanna om den erfarenheten.
– Har varit svårt, säger hon.
Annons
Hanna Hedlunds avslöjade om kärlekslivet efter skilsmässan – Se klippet härBrand logo
Hanna Hedlunds avslöjade om kärlekslivet efter skilsmässan – Se klippet här

I över tjugo år var Martin Stenmarck, 49, och Hanna Hedlund, 46, ett kärlekspar. Men efter två decennier tillsammans kom de i somras med det oväntade beskedet att de valt att gå skilda vägar. Nyheten meddelade de forna makarna i ett gemensamt inlägg på Instagram.

Vi har funnits där och stöttat varandra i vått och torrt och det kommer vi alltid göra. Våra tre underbara barn är och förblir mittpunkten och det viktigaste i våra liv.

Vidare i inlägget förklarade Martin och Hanna att de alltid kommer att vara en familj även fast de inte längre är ett par.

Det har såklart varit en stor förändring för oss alla och vi kommer med största respekt för varandra och framförallt våra barn inte kommentera detta i andra sammanhang. Kram på er och ta hand om varandra”, skrev de.

Så träffades Hanna Hedlund och Martin Stenmarck

Martin och Hanna träffades 1997, när de jobbade på samma arbetsplats. Men det var först under en personalfest på nyårsafton som det sade ”klick” mellan Hanna Hedlund och Martin Stenmarck. I en intervju med Nyheter24 berättade sångaren hur han och Hanna var tvungna att tillbringa natten ihop på en restaurang i Stockholm efter att de blivit inlåsta.

Annons

– Vi behöver inte gå in på detaljer, men vi hade gömt oss i ett hörn för att skåla med varandra. Vi hade väldigt mycket tid att lära känna varandra under natten. Sedan den dagen är det vi två.

Det skulle dock dröja bra länge (2016) innan paret gjorde slag i saken och gifte sig. I en tidigare intervju med Aftonbladet berättade Hanna var det som fick de båda att ta det slutgiltiga steget. Bland annat att hennes pappa gick bort under 2016.

– På begravningen såg jag hur viktigt det var att ha en process för sorgen, och i det så väcktes något. Vi samtalade mycket och fick ett behov av att ha en ceremoni också för kärleken. Det kändes som att det var viktigt att befästa vår familj, och vi hade både begravning och bröllop under samma år.

Hanna Hedlund om att bo själv efter separationen

Tidigare i somras meddelade alltså paret att de går skilda vägar. Sedan dess har Hanna Hedlund bott ensam. I hennes och Jessica Wahlgrens podcast Å andra sidan berättar sångerskan nu hur det är.

Annons

– Jag har aldrig bott själv i hela mitt liv – förrän nu.

När Hanna flyttade hemifrån bodde hon tillsammans med sin pojkvän i Bollnäs. När hon senare flyttade ned till Göteborg och pluggade bodde hon inackorderad på skolan.

– Sedan bodde jag i ett kollektiv i Backa, och sedan har jag bott inneboende, i andra hand och delad lägenhet, när jag flyttade upp till Stockholm. Och sedan sambo sedan jag var 22 tills för ett år sedan, säger hon och fortsätter:

– Så det här med att bo själv och fundera på hur man vill ha hemma, det tycker jag har varit svårt. Sedan har man inte hur mycket pengar som helst, så man kan inte köpa exakt vad man vill.

När Hybris-gänget var på Gotland förra veckan bodde de på Villa Alma.

– När jag kom jag till Villa Alma, då kände jag: Det här tycker jag om. Jag blev så inspirerad, och de hade så mycket tavlor på väggarna, säger Hanna Hedlund.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Hanna Hedlund/Instagram

Annons