Därför kallades Hanna Hedlund in på förhör – berättar om polisdramat

Hanna Hedlund

Hanna Hedlund berättar nu att hon blev inkallad på förhör efter ett långt och utdraget polisdrama.
Detta avslöjar hon i podcasten Jessica & Hanna Å andra sidan.
– Det var fel av mig, säger Hanna.

Artisten Hanna Hedlund och vännen Jessica Wahlgren har startat en podcast där de pratar om allt mellan himmel och jord. Duon har känt varandra i flera år och arbetar dessutom tillsammans på Pernilla Wahlgrens show Pernilla Wahlgren har hybris, Jessica som makeup artist och Hanna medverkar på scenen.

Hanna Hedlund om sitt brott: ”Annars blir du efterlyst”

Det är när Jessica ställer en fråga om det allvarligaste brottet som Hanna har begått som artisten berättar om ett okänt polisdrama i sitt förflutna.

– Okej det allvarligaste brottet jag begått, vet du att jag repeterar en musikal och telefonen ringer. Det är min mamma som säger ”vad har du gjort? Om du inte ringer polisen nu kommer du bli efterlyst”, säger Hanna Hedlund och fortsätter:

– Jag bara ”va? Vad säger du?”. ”Ja, det är en fortkörningsbot som du inte betalat in, du måste kontakta dem direkt annars blir du efterlyst”.

Hanna menar då att hon hade glömt betala boten och kom på sig själv vid samtalet.

– Så här var det, jag hade blivit fast på en fortkörningskamera i Hälsingland på ett ställe. Jag körde åtta kilometer för fort. Jag skulle såklart ha betalat på en gång, men jag var ute på Diggiloo-turnén så det här föll bort från mitt huvud.

– Så var vi borta på riktigt hela sommaren, vi höll dessutom på att bygga på vårt ställe i Hälsingland så vi var liksom aldrig hemma i Stockholm, och då hemma hade det kommit påminnelse på påminnelse.

Hanna Hedlund blev inkallad på personligt förhör hos polisen

Hanna förklarar att hon först blev kallad till ett telefonförhör som sedan blev ett personligt förhör.

– Det hade även kommit en kallelse till ett telefonförhör för att jag inte hade återkommit och betalat. Det blev ett jätteärende på bara några månader och så missade jag ett telefonförhör för att det var väl inte så viktigt. På något vis hade jag förträngt, det var fel av mig, säger Hanna.

– Det var det allvarligaste brottet, en fortkörning som sedan blev mycket större än vanligt, säger Jessica Wahlgren.

– Jag ringer sedan och sa ”men gud efterlyst? Menar du att jag skulle ha rest någonstans så hade det kommit upp på datorn att jag är efterlyst? Jag har gjort fel kan jag betala det här på en gång”, de bara ”nej du måste komma in på förhör”, säger Hanna.

Hanna Hedlund fick då sitta i ett personligt förhör med en polis.

– Jag får gå till polishuset Jessica, in på ett personligt förhör. Är det du på den här bilden? Då fick jag erkänna det och betala.

LÄS OCKSÅ: Jessica Wahlgren svimmade bakom scenen – Pernillas oro

LÄS OCKSÅ: Hollywoodstjärna? Martin Stenmarck i nya filmen Zero contact med Anthony Hopkins

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN