LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom Hannas avhopp i Robinson – sjukdomen mörkades helt

15 apr, 2024 
I kvällens avsnitt väljer Hanna att avsluta sitt Robinson-äventyr. Men hennes avhopp lämnar fler frågor än svar.
Nu berättar hon för Hänt om tuffa tiden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Är detta det värsta bråket i Robinsons historia?: ”Slog du precis mig?”Brand logo
Är detta det värsta bråket i Robinsons historia?: ”Slog du precis mig?”

Robinson-deltagarna har nu befunnit sig på de Filippinska öarna i 19 dagar och man kan minst sagt säga att hungern satts på prov. Den enda födan som deltagarna har att tillgå är vatten, kokosnötter och bananer.

Någon som märkt av detta den hårda vägen är Hanna Danemyr, 44, och i kvällens avsnitt väljer hon helt plötsligt att lämna. Eller ja, för Hanna var det inte så plötsligt men tittarna förstår ingenting.

Allt har nämligen klippts bort.

Sanningen om Hannas avhopp i Robinson

När Hänt når Hanna berättar hon vad som egentligen ledde till att hon packade sin väska och hoppade av tävlingen.

– Alltså egentligen så började det ju redan vecka ett. För min uppladdning inför Robinson var ju att öva på att vara hungrig. Så jag hade ju inte ätit någonting, det var en väldigt dålig strategi. Så jag gick ju in redan på minus i energi-nivå och första veckan undrade ju min kropp vad jag gör och varför jag inte äter någonting, säger Hanna till Hänt och fortsätter:

Annons

– Så jag var väldigt sjuk där och det var nära att de skeppade iväg mig till ett sjukhus för jag vaknade upp på stranden med dropp i båda armarna och var helt borta.

Beslutet i kvällens avsnitt var med andra ord inget som togs från klar himmel. Det var i samråd med läkare som Hanna till slut valde livet före Robinson.

– Vi hade ju en sjuksköterska som kom till vårt läger varje morgon och kväll och kollade till oss. Hon sa hela tiden att jag hade alldeles för lågt blodtryck och pulsen är för låg, jag hade ju skrämmande låga värden. Så då får man ju väga för och emot och det är såhär "är det värt att riskera livet för ett äventyr?" och så till slut landade jag i "nej men det är det ju inte".

För tittarna kommer det ju verkligen som en chock. Varför har allt det här klippts bort?

– Mycket bar jag ju inom mig. Jag pratade med Olivia och så satt jag mycket i den där "bikten" och pratade om det här och tårarna rann. Men nej jag vet inte varför det inte kommit med.

Annons

Robinson-Hanna om återhämtningen: ”Fram tills nu”

Det hela började alltså redan första veckan, då Hanna hittades livlös. Inför "springa-i-leran"-tävlingen var det också riktigt illa och när det var dags för hinderbanan kunde hon inte ens förstå instruktionerna.

Med andra ord var Hannas kropp totalt nedbruten och återhämtningen har dröjt ända fram till idag.

– Jag har varit och tagit massa blodprover och haft jättemånga avvikande värden, ämnesomsättningen hade dåliga värden och levern var påverkad. Det var kroppen som la av liksom, säger hon och fortsätter:

– Jag har varit nedbruten i kroppen fram tills nu. Det är först nu som jag börjat återhämta mig.

Robinson spelades in i slutet av förra sommaren och en bit in på hösten.

FOTO: TV4

Annons