Gunilla Perssons seger – kampen för 16-åriga dottern Erika

Gunilla Perssons seger – kampen för 16-åriga dottern Erika
Gunilla Persson krävs på en halv miljon kronor av svenska staten. Hollywoodfrun kallar ärendet en personlig vendetta från Försäkringskassans sida.
Annons

"}" data-sheets-userformat="{"2":513,"3":{"1":0},"12":0}">

Första gången Försäkringskassan stämde Gunilla Persson, 60, var 2014. Hollywoodfrun misstänktes då för bidragsbrott och bedrägeri. En polisutredning startades, men utredningen lades ner.

Trots att åklagaren sedan valde att inte gå vidare med brottsåtalet valde Försäkringskassan själva att ta ärendet till domstol. De lämnade in en stämningsansökan till Nyköpings tingsrätt i vilken de krävde att Gunilla betalade tillbaka 332 564 kronor.

Det på grund av att Gunilla har fått barnbidrag på 86 100 kronor, föräldrapenning på 217 916 kronor och sjukpenning på 28 548 kronor, trots att hon inte haft rätt till det. Det rör sig om pengar som betalats ut mellan 2006 och 2013.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!

Gunilla ska ha intygat att hon skulle bo i Sverige i mer än tre år och att hennes bolag drog in 500 000 kronor om året. Men en utredning visar att hon inte bott i landet, inte haft något företag med F-skatt eller någon sjukpenninggrundande inkomst här.

I slutet av 2015 skickade myndigheten ett inkassokrav till Gunilla som hon valde att inte betala och i höstas dömdes slutligen Hollywoodfrun för bidragsfusk.

Inget brott har begåtts enligt Gunilla

Trots att Gunilla uppges ha cirka en halv miljon kronor i skulder till den svenska staten så har hon lyckats undgå kravet på återbetalning. Detta på grund av att Kronofogden inte hittat några utmätningsbara tillgångar i Sverige. Och nu hävdar tv-profilen att fallet lagts ner och att myndigheten ska ha bett henne om ursäkt. Enligt Expressen säger hon:

– Jag är frikänd. Det är inget brott som har begåtts.

Hon tillägger:

– Erika var befogad de här bidragen och det har polisen konstaterat att det är absolut inget brott, tvärtom fick jag en ursäkt från polisen.

Gunilla Persson tycker att Försäkringskassan behandlat henne illa på felaktiga grunder.

Gunilla Persson Erika

Dessutom menar Gunilla att hon aldrig blivit informerad om inkassokravet:

– Jag fick heller inte några papper på att jag blivit stämd. Jag visste inte att jag blivit stämd i tingsrätten. Där hade jag ingen möjlighet att försvara mig.

Hon fortsätter:

– Det har varit fula grepp som Försäkringskassan gjort mot mig och det är baserad på en personlig vendetta som de har mot mig på grund av att de arbetar nära hemtjänsten i Vingåker – som jag kallar för mördare.

Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT,

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…