gunilla persson

Gunilla Perssons mamma Iris akut till sjukhus – läget är livshotande

Familjen Persson

Att Gunilla Persson står sin mamma nära är ingen hemlighet. Just nu är läget för mamma Iris mycket allvarligt och livshotande.
Nu bryter Gunilla tystnaden om det oerhört jobbiga läget.
Gunilla Persson om mamma Iris hälsotillstånd
0:36

Efter reklamen: Gunilla Persson om mamma Iris hälsotillstånd

(0:36)

Slå på ljud

Gunilla Persson, 63, slog igenom för svenska folket efter sin medverkan i Svenska hollywoodfruar. I serien har tittarna fått följa hennes spektakulära vardag som fylls av roliga påhitt men också mycket ansvar.

För drygt tio år sedan tog Gunilla nämligen ett beslut för sin mamma Iris Persson, 96, och tog över vårdnaden. Samtidigt har ju Gunilla haft dottern Erika Persson, 18, att ta hand om och trion har verkligen charmat svenska folket.

De senaste två åren har Iris däremot haft det tufft och vårdats på sjukhus i flera omgångar. Hon har bland annat vårdats för lunginflammation och demens.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gunilla Perssons oro för Erika och Iris

Sedan ett år tillbaka har Erika däremot inte bott hemma. I en intervju med Hänt berättade hon om lyckan över att ha kommit in på det college hon önskade.

– Jag kom in på mitt förstahandsval Pitzer College. Det är ungefär en timme från LA och det är ett av flera olika colleges i samma område. Det är en riktigt cool liberal konst-skola där jag får göra allt jag brinner för, berättade Erika för Hänt.

Under åren som gått har utbildningen framför allt skett på plats på Pitzer college, men under vissa delar, när corona smittat som mest, tvingades eleverna plugga hemma istället. Detta är något som Gunilla inte riktigt tycker om.

– Jag tycker ju att det är bäst att göra online så länge som det här håller på. Det figurerar ju så mycket på college. Så jag är inte så glad över det där att hon måste gå till college, där man faktiskt blir smittad lättare än på annat håll, har Gunilla tidigare sagt till Hänt.

– Hon måste göra ett test innan hon kommer hem, det är helt klart liksom. Mamma är ju alldeles för svag, det går inte. Hon kan inte överleva det, fortsatte Gunilla.

Iris Perssons tillstånd är livshotande – Gunillas starka ord

Den senaste tiden verkar det däremot ha gått åt det sämre hållet för mamma Iris, som verkade riktigt pigg för bara några veckor sedan. I ett nytt inlägg på Instagram förklarar Gunilla nu hur det ligger till:

”Det är mycket som händer här, både ont och gott. Jag har varit lite tyst men önskar att jag kunde samla mig och skriva ned mycket på min blogg. Som det är nu är mamma på sjukhuset, har fått antibiotika, blodtransfusioner och blodtryckshöjande mediciner. Hon har eller har haft sepsis vilket är livshotande.”, skriver Gunilla.

Alla som har förlorat en närstående vet hur tufft det är. Nu vädjar Gunilla om att få ha kvar sin mamma så länge det bara går.

”Mamma kämpar, jag kämpar och vi kommer med Guds hjälp att ta oss igenom det här också. Alla mina underbara följare, ni ska veta att jag uppmuntras, tröstas och lyfts upp av era fina kommentarer. Nu ber vi för lilla mamma, att hon får vara kvar hos oss ett tag till.”

FOTO: Magnus Sundholm/Aftonbladet/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN