TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-typeMasked singer 2024Robinson 2024

Gunilla Perssons glädjebesked med mamma Iris – efter veckor av tystnad

30 dec, 2020 
Gunilla Perssons mamma Iris har inte talat på flera månader – förrän häromdagen då hon äntligen sa ett ord.
Nu berättar Hollywood-frun om lyckan.
Annons

7 svenska kändispar som gått skilda vägar 2020Brand logo
7 svenska kändispar som gått skilda vägar 2020

Hollywood-frun Gunilla Persson har tagit hand om sin mamma Iris Persson i över nio år i sitt hem. Idag är Iris hela 95 år gammal.

Iris får palliativ vård i hemmet men varje gång hon blir sjuk eller får en infektion avbryter Gunilla vården för att ta med sig sin mamma till sjukhuset.

I september skrev hon på sina sociala medier att hennes mamma blivit stum på grund av en lunginflammation.

”Imorgon måste jag nog ta med mamma till sjukhuset eftersom hon inte svarar mig på tal. Det oroar mig väldigt mycket. Hon har kommit igen avsevärt men är alldeles stum”, skrev hon på Instagram.

Hon berättade mer på sin blogg:

”Som en del av mina fans och vänner vet från min Instagram så dog mamma nästan söndagen till måndagen (Memorial Day) och det var mycket svårt för mig därför att hennes lidande var orsakat av en usel caregiver (vårdgivare)”, skrev Gunilla Persson på sin blogg.

Glädjebeskedet med Iris

Häromveckan la Gunilla ut en ny video på Iris, i inlägget skrev hon att mamman fortfarande inte sagt ett ord sedan september.

Annons

”Det här spelade jag in för exakt två år sedan då mamma var på sjukhuset men blev hemskickad på julafton. Det är en av mina allra dyrbaraste videos. Nu talar inte mamma alls på grund av att en caregiver la henne platt med sonden på och orsakade aspirations lunginflammation. Jag har svårt att acceptera det, men polisen sa att det var endast ett brott om mamma dör av lunginflammationen.”

Men nu delar Hollywood-frun med sig av ett glatt besked till sina följare – mamma Iris har börjat prata igen!

”Sent ikväll svarade mamma mig med de enda ord världen behöver. Hon har ju varit stum så länge nu så det känns som ett mirakel. För att inte tala om hennes leende som gör all min möda värd”, skriver Gunilla.

Hänt har sökt Gunilla Persson.

Annons