Gunilla Perssons egna ord om nya rollen i tv-rutan: ”I botten är jag en skådespelare”

Gunilla Persson

I den senaste Ica-reklamen syns ingen mindre än Hollywood-frun Gunilla Persson. Nu berättar hon till Hänt om sin medverkan – och om vad som gjort att hon lyckats bli så välkänd.

– I botten är jag en skådespelare. Jag tror det är de som gjort att jag är så stor inom reality, säger hon.
Fem citat från Gunilla Persson vi aldrig glömmer
1:35

Efter reklamen: Fem citat från Gunilla Persson vi aldrig glömmer

(1:35)

Slå på ljud

Gunilla Persson, 63, är välkänd i Sverige. Inte minst från sin medverkan i Hollywood-fruar, där hon gjorde ett minnesvärt intryck hos tittarna med sin starka karisma.

Gunilla bor i Los Angeles i sin villa med härlig havsutsikt, och livnär sig på olika tv-produktioner. Sedan coronapandemin slog till levde hon dock ett mer stillsamt liv hemma – men nu har hennes karriär inom tv rullat igång igen. Förra veckan såg vi henne för första gången i Ica-reklamen i rollen som ”Ica-Stigs” sambo ”Nilla”.

Gunilla Persson om sin skådespelarådra

Nu berättar Gunilla Persson för Hänt om sin medverkan och hur framtiden kommer att se ut.

– Jag har inte bott i Sverige på så många herrans år så jag visste inte hur stort den här Ica reklam-filmen är, hur omfattande det är, säger hon och fortsätter:

– När jag fick förfrågan gick jag in på YouTube och såg att det här är nästan som en mini-movie. Jag tyckte det var roligt. Så jag tackade ja direkt och blev jätteglad!

Och visst är det näst intill folkligt att ha en roll i Ica:s reklamfilmer, de har skrivits i historien i och med sin plats i Guinness Rekordbok som den längsta reklamserien genom tiderna. Redan i december 2001 fick vi se reklamen första gången i tv-rutan, alltså har den rullat på med olika händelser i över 20 år!

Gunilla berättar vidare för Hänt om sin fallenhet att agera framför kamera:

– I botten är jag en skådespelare. Jag tror det är de som gjort att jag är så stor inom reality. Man måste vara på ett sätt så man drar in en publik, berättar Gunilla Persson.

Och visst kan Gunilla det här med att dra publik! Hon berättar nämligen om en undersökning som visar att en enormt stor del av Sveriges befolkning känner till henne.

– Det har gjorts en undersökning, om hur många som kände igen Gunilla Persson, tydligen var det 89 procent av befolkningen!, säger hon.


”För mig är det inte svårt att spela teater”

Hollywood-frun Gunilla gjorde karriär som modell då hon var ung. Men för Hänt avslöjar hon också att gjort olika jobb inom film genom tiderna, och att skådespelarådran lyser stark i henne.

– Jag har gjort reklamfilmer förut, för mig är det inte svårt att spela teater. Är det något som jag vill göra mer än någonting annat är det att skådespela.

Gunilla berättar till Hänt att hon tror det blir fler uppdrag i Sverige, men vill inte avslöja allt för mycket.

ICA-reklamens projektledare, Sofia Swärd, berättar till Hänt angåendes Gunilla Perssons medverkan:

”Vi är jättenöjda och glada över att Gunilla Persson ville vara med i veckans reklamfilm. Gunilla är en stark personlighet som tar plats och skapar känslor, det är många som tycker om henne. Att hon i denna film spelar rollen som Stigs sambo tyckte vi var lite roligt och med förhoppningen att folk skulle reagera lite.Stig har genom åren haft flera flickvänner och vi får se om Gunilla kommer tillbaka eller ej, håll gärna utkik i ICAs reklamfilmer framåt”, skriver Sofia Swärd i ett meddelande.

FRÅN FÖRSTASIDAN