Gunilla Perssons dotter Erika i rullstol – 19-åringens svåra hälsokamp

Gunilla Perssons dotter Erika i rullstol – 19-åringens svåra hälsokamp

Gunilla Perssons dotter Erika har befunnits sig i Sverige.
Men hemresan till USA blev panikartad på grund av Erikas svåra hälsotillstånd, och nu avslöjar Gunilla att 19-åringen tvingas sitta i rullstol.
5 saker du vill veta om Erika Persson
1:11

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Erika Persson

(1:11)

Slå på ljud

Tv-profilen Gunilla Persson, 53, är känd från succéserien Svenska Hollywoodfruar och hon har medverkat i hela nio säsonger. Programmet sänds inte längre, men svenska folket har ändå fått se Gunilla i tv. Nyligen syntes hon i en Ica-reklam, och för Hänt berättade Gunilla om sin talang framför kameran.

– I botten är jag en skådespelare. Jag tror det är det som gjort att jag är så stor inom reality. Man måste vara på ett sätt så man drar in en publik, berättade hon.

Dottern Erika Persson på sjukhus

Men Hollywoodfrun är inte den enda som glänser, för vid hennes sida finns dottern Erika Persson, 19, som har börjat synas mer och mer i rampljuset.

Den senaste tiden har dock Erika drabbats av flera olika problem med sin hälsa. Nyligen var hon på sjukhuset.

Hon är verkligen sjuk”, skrev Gunilla Persson på sin blogg.

Erika drabbades dessutom av covidviruset när hon besökte en musikfestival i USA. Gunilla Persson uttryckte då sin ilska om att ansiktsmask inte används på festivaler.

Jag tycker inte om musikfestivaler då man springer omkring som om Covid inte existerar och trängs med varandra utan masker för ansiktet”, skrev mamma Gunilla.

Sjukdomsbeskedet: "Erika i rullstol"

Inte nog med att dottern drabbades av covid, ni tvingas hon använda rullstol på grund av sina nya hälsoproblem. Gunilla berättar om den tragiska upplevelsen och kaoset kring Erikas sjukdomsbesked i samband med att hon befunnit sig på svensk mark.

”Klockan 15.10 landar planet från München med ett mycket dyrbart innehåll - Erika och förhoppningsvis våra tre väskor som hon checkade in på Arlanda. Erika har ju skadat sig i foten och var tvungen att ha rullstol men på Arlanda fanns inga rullstolar fastän den var förbeställd. Kan ni tänka er? Tur att hon fortfarande kan linka fram även om det smärtar.”

Gunilla fortsätter och beskriver kaoset kring Erikas skadade fot på Arlanda.

”Skandal tycker jag. Man måste göra någonting åt kaoset på Arlanda!!! Om hon inte rest business klass med mer hjälp (någon anställd banade vägen för henne genom köerna) så hade hon definitivt missat planet… Men bara Erika och väskorna är med så väntar vi spänt på Erikas ankomst. I LA är det inga problem med service för de som behöver, och man står med rullstol alldeles utanför planet”, skriver Gunilla på Instagram.

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT / Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN