Så mår Gunilla Perssons mamma Iris idag – efter lunginflammationen

Gunilla Persson & Iris

Gunilla Perssons mamma Iris har drabbats av lunginflammation och det har varit ett flertal besök på sjukhuset.
Nu berättar Gunilla hur hon mår idag.
”Vi kämpar på”, skriver hon.

Gunilla Persson blev känd för svenska folket när hon medverkade i realityserien Svenska hollywoodfruar. Där blev hon en minst sagt omtalad profil och var med i både ett och annat drama. Idag bor stjärnan i USA med sin 95-åriga mamma Iris som sedan en tid tillbaka varit väldigt sjuk. De senaste månaderna har hon åkt in och ut från sjukhuset och läget har stundtals varit kritiskt.

Nu berättar Gunilla hur hennes mamma mår efter den tuffa tiden.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gunilla Perssons starka kärlek till mamma Iris

De som följer hollywoodfrun på sociala medier vet att hennes mamma Iris betyder allt för henne. På Gunillas Instagram ser man ofta hur hon sitter och håller sin kära mor i handen och gör allt för att hon ska känna sig omhändertagen och älskad.

I en intervju med Hänt har Gunilla tidigare berättat om hur glad hon känner sig över beslutet att ta hem henne från demensboendet för många år sedan.

Därför lämnar Jocke och Jonna Sverige

– Jag räddade mamma från en säker död för exakt tio år sedan. Jag tog ut henne ur demensboendet på mammas 85:e födelsedag den 18 februari 2011. Det i sig själv måste firas därför att tio år senare, trots att hon är gravt dement, så lever hon fortfarande och skiner ofta som en sol när hon ser på mig, sa Gunilla då och fortsatte:

– Mamma betyder allt för mig, mamma, Erika och djuren är mitt liv. Jag älskar dem med hela mitt hjärta och själ.

Gunillas nya besked om mamma Iris efter tuffa sjukdomskampen

Men att älska någon så mycket kan vara oerhört tungt när det sker motgång efter motgång. På bloggen skriver Gunilla nu om alla sjukhusbesök som varit på senaste och hur mycket det tar på krafterna.

”Mamma är på sjukhuset för tredje gången sedan i början av maj. Det är långa historier om vad som har hänt men just nu är jag så in i själen utmattad så jag kan inte skriva ned dem. Jag vill bara säga att jag är tacksam för era kommentarer och böner som ni skriver om på Instagram, och det hjälper mig oerhört mycket”, skriver hon.

I slutet av inlägget blir det mer hoppfullt när en lättad Gunilla Persson berättar att Iris nu är på bättringsvägen.

”Mamma mår under omständigheterna mycket bättre nu med sin lunginflammation. Tack gode Gud. Familjen betyder allt och vi kämpar på och lever varje dag som om det vore den sista”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Därför skjuter Gunilla och Erika Persson upp sin resa till Sverige

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprecht och Linn Hegdals nya bild visar relationen efter Let's dance