LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gunhild Stordalens plötsliga barnbesked – tre år efter skilsmässan från Petter

22 maj, 2022 
Petter och Gunhild Stordalen.
Det är nu tre år sedan de frivilligt barnlösa ex-makarna Petter och Gunhild Stordalen separerade.
Nu berättar den 43-åriga klimataktivisten om det stora beslutet gällande egna barn.
Läs allt här!
Annons
Petter Stordalen om framtiden med flickvännen MärtaBrand logo
Petter Stordalen om framtiden med flickvännen Märta

Läkaren och klimataktivisten Gunhild Stordalen, 43, blev ett välkänt namn för många under det tio år långa äktenskapet med den frispråkiga hotellmagnaten Petter Stordalen, 59.

Ex-makarna gick skilda vägar år 2019. Skilsmässan var tuff och Gunhild kämpade med hälsoproblem. Något som hon också berättade påverkade beslutet:

– Man måste förstå att ett liv där man är sjuk hela tiden innebär extremt stor stress. Vi har stått sida vid sida i extrema upp- och nedgångar, men vi har båda jobbprojekt som fick oss att se mindre på varandra och tillsammans kom vi fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var och en av, sade hon till tidningen Tara i en intervju ett år efter skilsmässan.

Gunhild Stordalen på röda mattan under Elle-galan 2022.
Gunhild Stordalen på röda mattan under Elle-galan 2022.

Gunild Stordalens plötsliga barnbesked – tre år efter skilsmässan från Petter

Gunhild och Petter var gifta i tio år, men fick aldrig några barn tillsammans. Petter lever idag tillsammans med den 28 år yngre kärleken Märta Elander Wistén, 32. Gunhild lever, så vitt vi vet, som singel.

Annons

I en intervjun med norska tidningen Dagbladet berättar Gunhild nu om anledningen bakom beslutet att aldrig skaffa barn.

Redan som 17-åring bestämde hon nämligen sig för att hon inte ville bli mamma i framtiden. I intervjun säger hon att hon med stor sannolikhet hade känt sig som en misslyckad mamma. Detta då hon själv har höga mål och ambitioner i livet.

Vidare i intervjun förklarar hon att den egna uppväxten låg till grund för beslutet. Hennes mor var nämligen den som fick dra det stora lasset med barnen, när hennes far tog ut till skogs för att njuta av naturen. Han hade ett stort behov av egen tid förklarar hon.

– Hon jonglerade med tre barn och arbete, och hon var helt utmattad. Jag minns från att jag var åtta eller nio år till 14-15 att hon grät i soffan vid högtider för att hon var så trött, säger Gunhild till tidningen.

Gunhild såg aldrig sig själv hamna i samma situation som hennes mor i framtiden.

FOTO: Pontus Höök, Tore Meek

Annons