LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gunhild Stordalens nya insikt - efter skilsmässan från Petter

20 sep, 2020 
AvLovisa Ström
Gunhild Stordalens lycka efter separationen
Det har gått ett år sedan Gunhild Stordalen gick igenom en omskriven skilsmässa med hotelljätten Petter Stordalen.
I en intervju med norska tidningen Tara öppnar hon nu upp om sina insikter efter den tuffa tiden, och vad hon har gjort för att förändra sitt liv till det bättre.
– Jag har blivit mer selektiv, säger hon.
Annons
Allt om Gunhild StordalenBrand logo
Allt om Gunhild Stordalen

Det var många som blev chockade när nyheten om att Gunhild Stordalen och Petter Stordalen valt att separera kom ut. De tidigare makarna hade varit tillsammans i 14 år, och då de utåt sätt alltid har setts som ett riktigt powercouple var det många som hade svårt att förstå det plötsliga beslutet. I en intervju med tidningen Tara berättar nu Gunhild om valet att gå skilda vägar.

– Man måste förstå att ett liv där man är sjuk hela tiden innebär extremt stor stress. Vi har stått sida vid sida i extrema upp- och nedgångar, men vi har båda jobbprojekt som fick oss att se mindre på varandra och tillsammans kom vi fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var och en av, förklarar hon.

Att gå igenom en offentlig skilsmässa är sällan enkelt, och utöver det har Gunhild även kämpat en hel del med sin hälsa. Men trots allt hon har behövt gå igenom de senaste åren säger hon att det enbart har gjort henne starkare.

Annons

– Det låter kanske konstigt för många, men jag hade faktiskt aldrig varit jag utan det jag har gått igenom. Något händer dig när du ser döden i vitögat. What doesn’t kill you makes you stronger. Det är så sant. Om inte jag hade testats hade jag inte vetat hur stark jag  faktiskt är, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag tar inget för givet längre, allra minst god hälsa. Jag känner att jag har fått en ny chans och jag tänker inte missbruka den.

”Jag har kört för hårt på mig själv”

Efter många smällar och en hel del samtalshjälp har Gunhild insett att hennes livsstil inte har varit hållbar, och för Tara berättar hon hur hon nu kämpar för att ändra på det.

– Jag har alltid trott att jag har levt ett hälsosamt liv för att jag har tränat mycket och haft en förnuftig kost, men jag har kört mig själv för hårt, berättar hon innan hon fortsätter:

– Jag var igång hela dagen, svarade på mejl på natten och tog sömntabletter när jag inte kunde stänga av tankeprocessen. Semester var otänkbart utan dator och flera arbetstimmar varje dag. Jag är övertygad om att jag inte skulle ha varit här idag om jag inte hade förändrat min livsstil dramatiskt.

Annons

Idag lägger hon istället ner mycket jobb på att dra ner på stressen, äta växtbaserad kost och se till att hon får sina timmars sömn.

– Jag har blivit mer selektiv och spenderar mer tid på min hälsa. Hälsa är inte allt, men utan hälsa är allt ingenting. Tyvärr har dagen bara 24 timmar, och även om det finns mycket annat jag vill göra, har jag lärt mig att livet inte bara handlar om att välja, utan att välja bort. Jag måste spendera min tid på det jag brinner så mycket för och andra människor som vill göra skillnad.

Och allt jobb hon lägger ner på hälsan verkar ge resultat.

– Jag har inte känt mig så frisk sedan början av 2000-talet.

 

Annons