TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gunhild Stordalen ställer in allt – därför tar hon en paus

05 okt, 2018 
Malin Ljung
Gunhild Stordalen tar en paus
I flera års tid har Gunhild Stordalen kämpat mot den obotliga sjukdomen systemisk skleros. Nu meddelar hon att hon kommer ta en paus, och anledningen är fullt förståelig...
Annons

Gunhild Stordalen, 39, har precis släppt självbiografin Den stora bilden. Där berättar hon dels om sin uppväxt och kärleksrelationen med den norska miljardären Petter Stordalen, 55 – men också om kampen mot den obotliga sjukdomen systemisk skleros.

Gunhild har i flera år varit öppen med att hon lider av sjukdomen och har genomgått flera experimentella behandlingar i Holland. Även om de näst intill kostat henne livet verkar det just nu som att den framgångsrika entreprenören och läkaren har sjukdomen under kontroll just nu.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Istället har hon äntligen kunnat fokusera på sin stiftelse EAT och rest världen runt för att belysa de globala hälso- och miljöutmaningar som är knutna till mat och matproduktion. Därför kom det under torsdagen som en mindre chock när Gunhild Stordalen på sin Instagram meddelade att hon nu tar en paus.

“Det är okej att ta en paus. Äntligen, min bebis EAT är inte en bebis längre, utan en starkt växande femåring”, inleder Gunhild Stordalen.

Annons

Hon konstaterar att hennes fantastiska kollegor gjort otroligt jobb med att sätta EAT på kartan, något hon kallar en milstolpe. Faktumet att hennes självbiografi dessutom är släppt och har fått goda vitsord gör att hon nu kommit fram till beslutet att dra sig tillbaka. Åtminstone under en period.

“Under de kommande sex veckorna kommer jag att ta ett mini-sabbatliknande avstånd från Mr dator för att investera i min hälsa, vila, uppladdning – och bli redo för de nästa stora steg som ligger framför oss”, skriver Gunhild.

39-åringen avslöjar att hon till en början kommer befinna sig på en funktionellt medicinskt institut.

“Alla går runt i bomullskläder och mobiltelefoner är inte tillåtna. Jag är skeptisk men öppensinnad och redo att utforska det”, skriver hon.

För de som kanske undrar hur äktenskapet med Petter Stordalen ska gå under denna tid lugnar Gunhild dem med att han planerat att spendera tid med henne där hon är.

Missa inte de senaste nöjessnackisarna:

FOTO: Ibl

Annons