Gunhild Stordalens ärliga ord i SVT – om grälen med Petter

Gunhild Stordalen om relationen till Petter Stordalen

I kvällens avsnitt av Skavlan berättar Gunhild Stordalen om sin kamp mot sjukdomen, men också om kampen som hon och maken Petter Stordalen tvingats gå igenom.

Gunhild Stordalen, 39, drabbades 2014 av den obotliga bindvävssjukdomen systemisk skleros, en ovanlig och mycket allvarlig bindvävssjukdom med hög dödlighet. En sjukdom vars symptom hon redan märkte av som tonåring. I två omgångar har hon genomgått två experimentella behandlingar i Nederländerna.

Hon har varit mycket öppen om kampen mot sjukdomen, och när hon gästar kvällens avsnitt av Skavlan är det inga undantag. I programmet är hon öppen med hur livet är att leva med sjukdomen, och också om hur maken Petter Stordalen, 55, stöttat henne genom allt som hon tvingats gå igenom.

– Petter har hela tiden stått bakom mig och stöttat mig. Och han säger: ”Gunhild tror att hon kan rädda världen, och jag tror på Gunhild”, säger Gunhild i Skavlan.

Men som par är, gifta som icke gifta – man är inte alltid sams med varandra. Fredrik Skavlan lyfter det faktum att Gunhild berättat att Petter och hon grälar ibland.

– Du berättar ju att ni grälar en del, säger Fredrik Skavlan.

– Hade jag sagt att vi inte grälade så hade du knappast trott på mig. Att den ena i ett parförhållande blir sjuk är förstås jättejobbigt. Visst, det har gått hett till, men huvudsaken är att vi har hållit ihop. Och som Petter sa: ”Det var inte Gunhild som blev sjuk. Vi blev sjuka”, svarar hon då.

Men så enkelt har det inte alltid varit. I och med Gunhilds sjukdomsbesked  gav hon Petter att vid ett tillfälle möjligheten att lämna henne.

– Jag önskade bara, för jag älskade honom så mycket och jag vet ju hur han är som person och hans värderingar. När han väl hade börjat följa med på resan skulle han aldrig vika från min sida, inte ens om jag hade bett honom om det, så jag ville ge honom chansen medan tid fanns. Jag ville ge honom en möjlighet att lämna mig då.

– Han sa att det var uteslutet, fortsätter Gunhild när Fredrik Skavlan frågar vad Petter svarade när hon hade lagt fram alla kort och gett honom den där chansen att lämna henne innan det var försent.

LÄS OCKSÅ: Gunhild Stordalen akut opererad – efter läkarnas upptäckt

LÄS OCKSÅ: Här är kändisarnas 6 favorithotell i Sverige

FOTO: SVT, Ibl

Senaste nytt