LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gunde Svan om förvirringen med Ludvig Svan – tog hans namn

27 nov, 2023 
Gunde Svan och
Gunde Svan har ett efternamn som hela världen förknippar med just honom.
Men nu har det dykt upp en helt ny kille i skidsammanhang med samma efternamn.
Så här är Gunde och Ludvig Svan släkt!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunde Svans son Ferry svarar på frågan alla undrar över: ”Det är faktiskt sant”Brand logo
Gunde Svans son Ferry svarar på frågan alla undrar över: ”Det är faktiskt sant”

Skidlegenden Gunde Svan, 61, är pappa till två barn – sonen Ferry, 27, och Julia, 30. Dessa har han tillsammans med hustrun Marie, 60, som han varit gift med sedan 1990.

I somras fick familjen Svan ytterligare en medlem, eller rättare sagt en medlem med samma namn som de andra. Det var när Julia och skidreportern Ludvig Holmberg gifte sig som Ludvig plötsligt blev Ludvig Svan.

Gunde Svan om Ludvig Svan – så är de släkt

Ludvig som titt som tätt dyker upp i rutan går numera alltså under namnet Ludvig Svan, vilket Gunde förstår är något som tittarna kan lägga märke till.

– Det kan nog hända, men det har han gjort sig förtjänt av. Han gör det jättebra. Och vi ska lära honom allt vi kan, säger Gunde till Expressen om svärsonen.

Totala namnförvirringen i skideliten – hon är inte Gunde Svans dotter

Det har däremot funnits tillfällen då Gundes världskända efternamn skapat allt mer förvirring. Den framgångna längdskidåkaren Linn Svahn, 23, syns flitigt under skidsäsongen och vad många reagerat på är just hennes efternamn.

Annons

– Jag förstår att folk frågar. Jag har sett några gånger att det kommit upp som förslag på Google: ”Linn Svahn pappa”. Men nej, Gunde Svan är inte min pappa, sa Linn i en intervju med Expressen 2019.

Även Gunde Svan har tagit del av den totala namnförvirringen och vid ett tidigare tillfälle kommenterat sina tankar kring det hela.

– Jag tycker lite synd om Linn att hon ska behöva förknippas med det där och få sådana frågor. Men jag har också förstått att det är många som tror att hon är min dotter. Att jag skulle ha två döttrar, men så är det inte, sa han då till Expressen.

FOTO: TT

Annons