Grynet Molvigs ex-pojkvänner – här är allt ”Noppe”, Alfred och Frank Andersson

NOPPE LEWENHAUPT, GRYNET MOLVIG

Grynet Molvig är en norsk skådespelerska som startade sin karriär i Sverige redan på 1960-talet. Hon har haft några partners genom åren och med en av dem har hon sonen Theodor.
Här är allt om hennes ex-partners Carl Adam "Noppe" Lewenhaupt, Alfred Janson och Frank Andersson.

Den folkkära skådespelerskan Grynet Molvig, 78, kommer från Rygge, en kommun i norska Østfold. Föräldrarna Kristoffer Molvig och Trine Margrethe drev ett småskaligt jordbruk i södra Norge. Runt om gården fanns fullt av släktingar eftersom Grynets mamma hade fjorton syskon och hennes pappa nio.

1966 vann hon norska melodifestivalen med låten Intet er nytt under solen, men i Eurovision song contest ersattes hon av Åse Kleveland.

Samma år fick hon även sitt stora genombrott i Sverige när hon spelade huvudrollen i komedin En flicka på gaffeln, med Lars Ekborg på Intiman i Stockholm.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Grynet Molvig var gift med Noppe Lewenhaupt

Under årens lopp har Grynet även haft ett spännande kärleksliv och 1983 gifte sig Grynet med greve Carl Adam Lewenhaupt, även kallad "Noppe".

Noppe var en god vän till kung Carl Gustaf men i februari 2017 begick han självmord. Noppe var älskad av många och så här sa Grynet i P1 om sin älskade ex-make.

– Jag kan inte ens närma mig tanken på vilken avgrund av sorg som följt honom länge. Jag försvinner in i det blå, och känner mig skyldig. Vad har jag för rätt att sitta här och vara kvar?, sa Grynet i radioprogrammet enligt Expressen.

Grynet och Noppe var gifta mellan åren 1983 och 1996. Efter bröllopet sa Grynet upp sig från Stadsteatern och flyttade ihop med Noppe och levde slottsliv på hans herrgård utanför Västerås. Här ordnades det ofta jakt och fester och kungen kom ofta dit eftersom han och Noppe var så goda vänner.

NOPPE, GRYNET MOLVIG

Noppe och Grynet levde ett liv i lyx och flärd

Micael Engström/TT

Grynet Molvigs förhållande med Frank Andersson

Runt 1980–1981 hade hon ett förhållande med brottaren Frank Andersson och under deras år ihop var de ett av Sveriges mest omskrivna kändispar. Frank var en idrottsstjärna i världsklass och känd världen över.

Paret mer eller mindre bodde på Stockholms inneställen och sågs ofta ute i vimlet med de andra 56:orna; Björn Borg, Linda Haglund, Ingemar Stenmark och Stenmarks dåvarande fru Ann Uvhagen.

Frank gick bort under hösten 2018 och dödsorsaken var en bakterie i lungan. Grynet har tidigare berättat om sorgen efter hans död.

– Det var ju väldigt länge sedan vi var tillsammans, men det jag kan säga är att Frank var en stor man med ett stort hjärta. Han hade också en väldigt trevlig familj, hans syskon tyckte jag mycket om, sa hon då till Aftonbladet.

FRANK ANDERSSON, GRYNET MOLVIG

Frank Andersson och Grynet under Brottnings-EM.

TOMMY WIBERG

Grynet Molvigs förhållande med Alfred Janson

Grynet har även haft en annan partner Alfred Janson, som hon även har sonen Theodor Janson, 51, med. Alfred var en norsk kompositör och musiker som avled år 2019, han blev 82 år gammal.

Varför Grynet och Alfred skiljde sig kan Grynet inte riktigt svara på, men för sajten Senioren har hon berättat:

– Alfred frågade mig också det för inte så länge sedan. Varför skilde vi oss egentligen? sa han. Ja, inte vet jag, fråga inte mig, svarade jag. Men vi blev väldigt sammansvetsade eftersom vi också jobbade och turnerade ihop. Vi blev kanske för nära på något vis, sa hon då.

Grynet Molvig om relationen till sonen Theodor Janson

Theodor Janson är idag 51 år gammal och har synts vid sin mammas sida ett flertal gånger.

Grynet har tidigare berättat för Senioren om relationen till sin käre son.

– Så vi har yrket gemensamt han och jag, och alltid något att beklaga oss över när vi pratar! Vi är väldigt lika faktiskt, i kroppsspråket och mimiken. Men utseendemässigt är han nog mest lik sin pappa. Han är en bra människa. Jag är stolt över honom.

Alfred gick bort nyligen och Grynet tyckte att det var tungt. Dels att förlora Alfred som förblivit hennes bästa vän genom livet, dels att se sin son så full av sorg.

Grynet Molvig är aktuell i Stjärnorna på slottet 2022. Stjärnorna på slottet har premiär på nyårsdagen på SVT och finns då även tillgängligt att streama på SVT Play.

GRYNET MOLVIG, THEODOR JANSON

I december år 1998 vankades det vimmel. Jose Saramago i Stockholm, Grynet anlände på röda mattan tillsammans med sonen Theodor.

FOTO: TT

LÄS OCKSÅ: Därför bryter Heidi helt med vännerna

LÄS OCKSÅ: Därför flyttas Tilde efter alla år – TV4:s beslut

FOTO: Andreas Bardell/Aftonbladet/TT, Roger Tillberg/TT

SENASTE NYTT!